Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Meranti Triplex

Meranti Triplex is een multiplex waarbij de binnenlagen bestaan uit rode hardhoutsoorten uit Indonesië of Maleisië. Dit plaatmateriaal wordt veel gebruikt in de bouw en is uitsluitend geschikt voor klussen binnenshuis. De verlijming van deze platen is vochtwerend, waardoor je de plaat goed kunt gebruiken in vochtige ruimtes. Meranti Triplex is een sterke plaat, die door de gladde structuur makkelijk te bewerken is. Lees meer

Wat is Meranti Triplex?


Meranti Triplex ook wel Hardwood of Plywood genoemd bestaat uit 3 kruislings vochtwerende verlijmde fineerlagen. Vanwege de verlijming is deze plaat goed toe te passen in vochtige ruimtes binnenshuis.

Waar komt Meranti Multiplex vandaan?


Deze rode hardhoutsoort komt voornamelijk uit Indonesië of Maleisië. Deze sterke plaat wordt veel gebruikt in de bouw, als binnenbetimmering, scheidingswand en dergelijke.


Welke uitvoeringen Meranti Triplex zijn er te verkrijgen?


Meranti Triplex wordt standaard geleverd in een BB/CC kwaliteit in een MR (Moisture Resistant) vochtwerende kwaliteit. De plaat wordt een triplex genoemd doordat deze uit 3 lagen bestaat. Bij meer lagen noemt men een plaat een multiplex.


Wat is een BB/CC kwaliteit in multiplex?


BB/CC zegt iets over de kwaliteit van het topfineer van de plaat. De BB-zijde is een mooie zijde maar van iets mindere kwaliteit dan de meer voorkomende B-kwaliteit. In de BB-zijde kunnen wat noesten zijn gepropt. Verder kunnen gebreken zijn vervangen voor ingezette stukjes De CC-zijde is echt een zijde die niet in het zicht komt. Hier zijn fouten toegestaan en de gebreken niet hersteld.


Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Meranti Triplex?


Meranti Multiplex is verkrijgbaar in de dikte 3,6 mm. Een keuze kan gemaakt worden uit 3 beschikbare afmetingen. 2440 x 1220 mm, 2750 x 1000 mm en 3050 x 1530 mm.