Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

HPL

HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, ook wel hard plastic genoemd. Het is een hoogwaardige plaat van 0,7 mm dik die als toplaag wordt toegepast. HPL kenmerkt zich door zijn krasvaste toplaag en is onderhoudsarm en vochtbestendig. Het wordt vaak toegepast als toplaag voor een HPL keukenblad, werkblad, keukenspatwand, douchewand of balie. Lees hier alles wat je moet weten over HPL. Wij kunnen deze voor u op elke gewenste drager verlijmen! Neem hiervoor contact op. Lees meer

Unilin Evola HPL
HPL van Unilin Evola is een decoratief plaatmateriaal wat maar liefst in 197 designs beschikbaar is. Kenmerkend is het grote aanbod aan kleuren en structuren. Dit geeft je een hoop creatieve vrijheid voor elk interieurproject. Hierbij kan je denken aan verschillende hout decoren, wat een levensechte look heeft. Deze realistische structuren zijn steeds moeilijker van echt hout te onderscheiden! Op zoek naar iets anders dan houtstructuren? Bekijk dan onze unikleuren, steenachtige of metallic decoren van Unilin Evola HPL. Deze kan je hieronder los bestellen. Wij kunnen deze ook op elke gewenste drager verlijmen! Neem hiervoor  contact  op.  Lees meer
Bekijk alle Unilin Evola HPL
Backing HPL
Een plaat dient altijd aan 2-zijdes bewerkt te worden, om kromtrekken te voorkomen. Zo ook bij het beplakken met HPL. Wanneer de plaat maar aan 1-zijde in het zicht komt kan deze goedkope bruine backing HPL hiervoor toegepast kan worden. Wij kunnen HPL machinaal verlijmen op elke gewenste drager! Neem hiervoor  contact  op.  Lees meer
Bekijk alle Backing HPL

Wat is HPL?


HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, ook wel hard plastic genoemd. HPL kenmerkt zich door zijn krasvaste toplaag en is onderhoudsarm en vochtbestendig. Het is een hoogwaardige plaat van 0,7 mm dik die als toplaag wordt toegepast. Een plaat is opgebouwd uit circa 10 lagen bruin kraftpapier, een toplaag en een beschermlaag die doordrenkt zijn met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samengeperst worden. Dit geeft het zijn hardheid en krasvastheid.


Voor welke toepassingen kan HPL worden toegepast?


 • Werkblad
 • Balies
 • Keukenspatwand
 • Douchewand
 • Hoogwaardige meubels

  Welke uitvoeringen HPL zijn te verkrijgen?


  Wij leveren HPL van het merk Unilin Evola. Andere merken zoals Formica HPL, Abet HPL, Egger HPL, Duropal HPL of Pfleiderer HPL zijn op aanvraag te leveren. Neem hiervoor contact op!


  Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van HPL?


  HPL is standaard leverbaar in 3050 x 1300 mm met een dikte van 0,7 mm. Sommige hardlopende decoren, zoals wit, zijn ook in kleinere afmetingen verkrijgbaar.


  Welke structuren zijn er beschikbaar?


  MST – Supermat
  Extreem matte afwerking bestand tegen vingerafdrukken.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 2,2

  M02 – Lime
  Ruwe structuur met harde of zachte look afhankelijk van het decor waarmee ze gecombineerd wordt.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 3,3

  V1A – Dainty Oak
  De volle bloemen in combinatie met de gelijnde stukken vertalen zich in een verfijnde, elegante oppervlaktestructuur. De matte afwerking benadrukt deze elementen ten volle.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 3,5

  V8A – Royal Oak
  Synchroon, de structuur loopt gelijk aan de tekening op de plaat. Een eiken structuur met een mix van klassieke en rustieke stemmingen. Houtspiegels worden uitgelicht door glansafwerkingen, scheuren en noten door hun matte afwerking.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Mix van glans en mat in structuur

  V9A – Heritage Oak
  Synchroon, de structuur loopt gelijk aan de tekening op de plaat. Een eiken structuur met een mix van verweerde look en met de soberheid van moderne architectuur. De houttekening zorgt voor een uitgesproken verweerde look.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Mix van glans en mat in structuur

  Z5L – Minnesota Oak
  Synchroon, de structuur loopt gelijk aan de tekening op de plaat. Een eiken structuur met rustieke stemming, ideaal voor hout designs. Typerend zijn de overvloedige bloemtekeningen en de kleine noten met afwisseling van matte en glanzende stukken.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Mix van glans en mat in structuur

  CST – Soft Pearl
  Lichte korrelstructuur ideaal voor hout designs en effen kleuren, korrel is subtiel aanwezig. Vergelijkbaar met een structuur op een ei.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 6,2

  BST – Topmat
  Matte oppervlaktestructuur ideaal voor hout designs en effen kleuren, past goed bij matte materialen.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 3,8

  M01 – Metallic
  Unieke structuur met geborsteld effect ontwikkeld voor metallic designs, hoge glansgraad in combinatie met zacht parelmoereffect. Geschikt voor verrassend eigentijds accent in verschillende interieurstijlen.

  W03 – Linewood
  Voelbare, rechtlijnige houtstructuur ideaal voor hout designs en effen kleuren. De houtstructuur zorgt voor duidelijke meerwaarde op effen kleuren en voor meer authenticiteit op houtdesigns
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Mix van glans en mat in structuur

  W04 – Deepwood
  Unieke structuur door uiterst diepe en bijgevolg voelbare en natuurlijkgetrouwe houttekening, ideaal voor hout designs en effen kleuren.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Mix van glans en mat in structuur

  W05 – Brushed Wood
  Met zijn diepe, scherp afgelijnde en ruwe structuur is dit een klassieker van formaat.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 1,8

  W06 – Veneer Wood
  De uitgesproken matte structuur, diepe poriën en verweerde patine zorgen voor een pure houtlook.
  Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 3,5


  Hoe verwerk je HPL?


  Wij kunnen het HPL op elke gewenste drager persen. Neem hiervoor contact op! Het HPL kan thuis ook prima verlijmd of verzaagd worden. Hierover lees je alles in onze blog

  Unilin Evola HPL van Adzaagt: een bron van inspiratie!


  Adzaagt levert als enige plaatleverancier het prachtige product Unilin Evola HPL aan particulieren. Een decoratief plaatmateriaal wat in maar liefst 197 designs beschikbaar is! Bijkomend voordeel is dat het product niet bewerkt hoeft te worden, het is al mooi van zichzelf. Voor jouw klusproject ben je verzekerd van een enorme variatie HPL kleuren, designs en structuren. Denk hierbij aan HPL houtlook, HPL marmerlook of een HPL betonlook wat een levensechte uitstraling heeft. Je kunt het nauwelijks nog onderscheiden van echt hout. Is dat niet gaaf? Unilin heeft naast houtstructuren ook veel keuze uit unikleuren, steenachtige of metallic decoren. Wil je weten wat Unilin Evola HPL zo bijzonder maakt? Vraag het Ad!