Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Houtsoort
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Rubberwood

Rubberwood massieve panelen zijn samengesteld uit lamellen die met een perfecte vingerlas aan elkaar zijn verlijmd. De lamellen kunnen van kleur verschillen en daardoor hebben de platen en speels karakter. Rubberwood is een hardhout dat duurzaam is gekapt. De rubberbomen worden pas gekapt nadat de latexproductie afgelopen is. Voorheen werden de bomen verbrand, nu worden ze hergebruikt voor het produceren van deze panelen. Er worden jonge bomen voor terug geplant. 

De platen worden gekenmerkt door een mooie lichte kleur, hoge stabiliteit en uitstekende bewerkbaarheid. Vanwege hun duurzaamheid en uitstekende afwerking zijn deze panelen ideaal voor interieurtoepassingen en meubelproductie. Lees meer

Wat is Rubberwood?


Rubberwood wordt geproduceerd uit het vrijgekomen agro-afval van rubberboom-plantages. Na ongeveer 25 jaar eindigt de commerciële levenscyclus van een rubberboom. Hierna worden plantages gerooid en direct weer opnieuw aangeplant. De exploitatie van deze plantages is van groot sociaal belang, schept werkgelegenheid en garandeert een duurzaam bestaan voor de lokale bevolking. Door de rubberboom-stammen industrieel te verwerken naar plaatmateriaal wordt er een twee levenscyclus gerealiseerd na de latex-productie. Voor deze oanelen wordt dus geen apart bos gekapt en plantages worden direct opnieuw aangeplant. Rubberwood panelen zijn hiermee duurzamer dan FSC. Bovendien zijn ze formaldehyde vrij en CO2 neutraal.


Voor welke toepassingen kan een Rubberwood plaat worden toegepast?


 • Wand
 • Lambrisering
 • Meubel
 • Kast
 • Tafel
 • Alle te bedenken overige interieurtoepassingen

  Welke uitvoeringen Rubberwood zijn te verkrijgen?


  Rubberwood platen zijn in 2 varianten verkrijgbaar;


  Rubberwood is verkrijgbaar in een AB kwaliteit en een C kwaliteit leverbaar. Kwalitatief zijn de 2 varianten gelijk, het verschil zit in het uiterlijk. Bij de AB kwaliteit is de bovenzijde foutvrij, de onderzijde is licht rustiek. De lamellen zijn op kleur en structuur geselecteerd. De bovenzijde is in principe noestvrij, een incidentele noest is toegestaan. Spint hout of kopse kant scheurtjes is niet toegestaan.

  De C kwaliteit is zowel boven als onder rustiek. Noesten tot 35 mm zijn toegestaan, pitjes onbewerkt aanwezig. Kleurverschillen tussen de lamellen, spint hout en kopse kant scheurtjes zijn toegestaan.


  Hoe dien je de Rubberwood panelen af te werken?


  Wij adviseren het plaatmateriaal thuis met een lichte korrel (180 en hoger) na te schuren. Hierna dient u de panelen te behandelen met een lak of olie . Let er op dat u bij de C-kwaliteit ietwat extra aandacht geeft aan het beschermen van de noestjes met lak of olie..


  Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Rubberwood?


  In de AB kwaliteit zijn de platen verkrijgbaar in 13, 20, en 30 mm verkrijgbaar in 2440 x 1220 mm en/of 3050 x 1220 mm. In de C kwaliteit zijn de platen beschikbaar in 20 en 30 mm dikte in 2440 x 600, 2440 x 1220 en/of 3050 x 1220 mm.