Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Buig Triplex

Buig Triplex is gemaakt van hardhout multiplex. Dit is een materiaal die opgebouwd is uit houtfineerlagen en gebonden is met hars. De buigplaat bestaat uit twee dikke lagen aan de buitenkant met een dun laagje fineer in het midden. Buigbaar Multiplex is een handige en buigbare constructieplaat wat gebruikt wordt voor een decoratieve afwerking van allerlei ronde vormen. Lees meer

Wat is Buig Triplex?


Buig Triplex ook wel Buig Multiplex genoemd is een buigbare multiplexplaat, opgebouwd uit drie kruislings vochtwerend verlijmde fineren. De binnenste laag is erg sterk en flexibel. De twee buitenste lagen zijn acht en hebben dezelfde nerfrichting. Deze nerfrichting bepaald in welke vorm je de plaat kan buigen. Vanwege de verlijming is deze plaat goed toe te passen in vochtige ruimtes binnenshuis.

Waar wordt Buigtriplex voor gebruikt?


Buig triplex wordt gebruikt voor het decoratief afwerken van allerlei ronde vormen. Het is gemakkelijk buigbaar parallel aan de nerfrichting van het dekfineer. Dit maakt het mogelijk om gebogen, s-vormige of cilinder constructies met groot gemakt af te werken.


Welke uitvoeringen Buig Triplex zijn er te verkrijgen?


Buig Triplex is te verkrijgen in 2 varianten, afhankelijk van de richting waarin er gebogen dient te worden. De uitvoering waarbij de fineerrichting over de lange kant loopt, noemt met Langs. Hiermee kan je een lange smalle koker maken. De variant waarbij de fineerrichting over de korte kant loopt, noemt men dwars. Hiermee kan een lage ronde ton worden gemaakt.


Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Buig Triplex?


Buig Multiplex is verkrijgbaar in de diktes 5 en 8 mm. Afhankelijk van de fineerrichting is de afmeting 2500 x 1220 of 1220 x 2500 mm.