Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Okoume Multiplex Gegrond

Okoume Multiplex is een houtsoort wat afkomstig is uit tropisch West-Afrika. Dit materiaal is een multiplex waar beide zijden voorzien zijn van een witte grondlaag, beter bekend als een primerlaag. Op deze plaat worden twee verflagen opgebracht en tussentijds licht geschuurd. Okoume Multiplex Gegrond is de meest gevraagde multiplex op de Nederlandse markt als het gaat om duurzaam aftimmerwerk. Lees meer

Wat is Okoumé Multiplex Gegrond?


Okoumé Multiplex is samengesteld uit verschillende lagen van Okoume hout. Het is een watervaste, zeer stabiele en lichtgewicht plaat wat zonder voorbereiding bewerkt kan worden. Vanwege zijn gewicht en stabiliteit wordt deze plaat vaak toegepast als exterieur plaat.


Waar komt Okoume Plex vandaan?


Okoume multiplex platen worden gemaakt van Okoumé hout. Een houtsoort welke voornamelijk komt uit Gabon, gelegen in Centraal Afrika. Waar de houtkap onder streng toezicht staat van de staat.


In welke kwaliteit is Okoume Multiplex Exterieur Gegrond te verkrijgen?


De platen zijn WBP verlijmd, wat watervast betekent (Water Boiled Proof) Dit betekent dat de plaat zowel binnen als buiten is toe te passen.


Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Okoume Multiplex Prime?


Okoume multiplex met grondlaag is verkrijgen in 10, 12 , 15 en 18 mm dikte in de afmetingen 2500 x 1220 mm en 3120 x 1530 mm. Okoume multiplex gegrond 18 mm wordt het meest toegepast.