Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Backing HPL

Een plaat dient altijd aan 2-zijdes bewerkt te worden, om kromtrekken te voorkomen. Zo ook bij het beplakken met HPL. Wanneer de plaat maar aan 1-zijde in het zicht komt kan deze goedkope bruine backing HPL hiervoor toegepast kan worden. Wij kunnen HPL machinaal verlijmen op elke gewenste drager! Neem hiervoor contact op. Lees meer

Wat is HPL?


HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, ook wel hard plastic genoemd. HPL kenmerkt zich door zijn krasvaste toplaag en is onderhoudsarm en vochtbestendig. Het is een hoogwaardige plaat van 0,7 mm dik die als toplaag wordt toegepast. Een plaat is opgebouwd uit circa 10 lagen bruin kraftpapier, een toplaag en een beschermlaag die doordrenkt zijn met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samengeperst worden. Dit geeft het zijn hardheid en krasvastheid.


Voor welke toepassingen kan HPL worden toegepast?


 • Werkblad
 • Balies
 • Keukenspatwand
 • Douchewand
 • Hoogwaardige meubels

  Welke uitvoeringen HPL zijn te verkrijgen?


  Wij leveren HPL van het merk Unilin Evola. Andere merken zoals Formica, Abet, Egger of Pfleiderer zijn op aanvraag te leveren. Neem hiervoor contact op!


  Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van HPL?


  HPL is standaard leverbaar in 3050 x 1300 mm met een dikte van 0,7 mm. Sommige hardlopende decoren, zoals wit, zijn ook in kleinere afmetingen verkrijgbaar.


  Hoe verwerk je HPL?


  Wij kunnen het HPL op elke gewenste drager persen. Neem hiervoor contact op! Het HPL kan thuis ook prima verlijmd of verzaagd worden. Hierover lees je alles in onze blog


  Unilin Evola HPL van Adzaagt: een bron van inspiratie!


  Adzaagt levert als enige plaatleverancier het prachtige product Unilin Evola HPL aan particulieren. Een decoratief plaatmateriaal wat in maar liefst 197 designs beschikbaar is! Bijkomend voordeel is dat het product niet bewerkt hoeft te worden, het is al mooi van zichzelf. Voor jouw klusproject ben je verzekerd van een enorme variatie kleuren, designs en structuren. Denk hierbij aan verschillende hout decoren, wat een levensechte look heeft. Je kunt het nauwelijks nog onderscheiden van echt hout. Is dat niet gaaf? Unilin heeft naast houtstructuren ook veel keuze uit unikleuren, steenachtige of metallic decoren. Wil je weten wat Unilin Evola HPL zo bijzonder maakt? Vraag het Ad!