Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Beuken Multiplex

Beuken Multiplex is opgebouwd uit verschillende lagen houtfineer van beuken. Kenmerkend voor beukenhout is de hoge hardheid. Het is de meest harde type multiplex en daarmee een zeer sterke plaat. Aangezien beukenhout geen smaak of geur afgeeft is Beuken Multiplex zeer geschikt voor bijvoorbeeld gebruik in de voedingsindustrie. Lees meer

Wat is Beuken Multiplex?


Beuken Multiplex is samengesteld uit verschillende lagen van Beuken fineer. Beukenmultiplex heeft een mooie warme kleur, fijne structuur en mooie tekening. Het is een zware multiplex met interieur verlijming. Hierdoor is de plaat erg eenvoudig te bewerken. Aangezien beukenhout geen smaak of geur afgeeft is de plaat zeer geschikt voor de voedingsindustrie, bijvoorbeeld als werkblad of snijplank.

Waar komt Beuken Plex vandaan?


Beuken multiplex platen worden voornamelijk geproduceerd in Oost-Europa. De platen worden standaard geleverd met een PEFC duurzaamheidskeurmerk.


Welke uitvoeringen Beuken Multiplex zijn te verkrijgen?


Beuken Multiplex is in enkel verkrijgbaar in een onbehandelde uitvoering in een B/BB kwaliteit. De plaat is interieur verlijmd en dus niet geschikt voor vochtige ruimtes of buitentoepassing.


Wat is een B/BB kwaliteit in multiplex?


De kwaliteit B/BB zegt iets over de kwaliteit van het topfineer van de plaat. Dit is zeer geschikt voor blank lakwerk. De B-zijde is ongevoegd, ongepropt en gescheurd. Enkele kleine open noestjes of licht kopscheurtjes kunnen voorkomen. De BB-zijde is nog steeds erg mooi, maar van iets mindere kwaliteit. Hier kunnen wat noesten zijn gepropt. Verder kunnen gebreken zijn vervangen voor ingezette stukjes.


Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Beuken Multiplex?


Beuken multiplex is verkrijgbaar in diktes van 10 t/m 40 mm in de afmeting 2500 x 1250 mm. De meest toepaste plaat is Beuken Multiplex 18 mm.