Klusadvies

Bekijk allemaal

Boardplaten

Hardboard is een dunne plaat die onder hoge druk geperst wordt. De plaat is herkenbaar aan de gladde voorkant en de ruwe achterzijde. Een Hardboard plaat is licht in gewicht en dun, zodat de plaat eenvoudig in een gebogen vorm bevestigd kan worden. Bij het persen van Hardboard wordt er geen gebruik gemaakt van lijmen of chemische bindmiddelen. Dit maakt het een zeer milieuvriendelijk product. Lees meer

Wat is Hardboard?


Hardboard is een dunne plaat die onder hoge druk geperst wordt. De plaat is herkenbaar aan de gladde voorkant en de ruwe achterzijde. Een Hardboard plaat is licht in gewicht en dun, zodat de plaat eenvoudig in een gebogen vorm bevestigd kan worden. Bij het persen van Hardboard wordt er geen gebruik gemaakt van lijmen of chemische bindmiddelen. Dit maakt het een zeer milieuvriendelijk product.


Wat is MDF?


MDF bestaat uit houvezels en kunsthars die samen tot een plaat zijn geperst. Het is een zachte plaat en daardoor makkelijk te bewerken.


Waar kan je Hardboard platen voor gebruiken?
  • Afdekkingen

  • Achterwanden van kasten

  • Vloeren afvlakken

  • Deuren

  • Wandafdichting


De voor- en nadelen op een rijtje


+ Licht van gewicht
+ Goede oplossing voor grotere oppervlakten
+ Uitstekend te bewerken
+ Goedkoop materiaal
- Niet geschikt voor zware belasting
- Ongeschikt voor gebruik in vochtige ruimten of buitengebruik


Adzaagt verkoopt allerlei soorten MDF


Is Hardboard de keuze voor jouw volgende project? Bij Adzaagt ben je verzekerd van hoge kwaliteit board! Geef aan Ad door welke afmetingen je nodig hebt en wij zorgen ervoor dat alles op maat gezaagd wordt voor je. Je bestelling wordt binnen enkele dagen thuisbezorgd, wel zo makkelijk! Zo houd je genoeg energie over voor je project.