Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Arauco B/C

Arauco Multiplex is een degelijk glad plaatmateriaal met een fineerlaag. Het valt in de familie van de Underlayment. Echter Arauco heeft een mooiere uitstraling dan de welbekende Fins vuren Underlayment. Hierdoor kan het naast constructieve toepassing, zoals een dakbeschot of vloerdeel, ook gebruikt worden als eindproduct. Lees meer

Wat is Arauco Multiplex?


Arauco Multiplex is samengesteld uit verschillende fineerlagen van Radiata Pine. Het is een constructieve plaat uit de Underlayment familie. Maar door de mooie tekening ook goed te gebruiken in decoratieve toepassingen.


Waar komt een Arauco Multiplex watervast vandaan?


Arauco multiplex platen worden gemaakt van Radiata Pine. Deze houtsoort komt uit duurzaam beheerde bossen in Chili, Argentinië, Brazilië en Uruguay.


In welke kwaliteit is Arauco Multiplex te verkrijgen?


De platen 9, 12 en 15 mm worden geleverd in een CP/C kwaliteit. Deze diktes zijn op klantaanvraag te leveren. De Arauco 18 mm is verkrijgbaar in een B/CP kwaliteit met rechte kanten. De plaat met tong en groef heeft een B/C kwaliteit. Een B-zijde is ongevoegd, ongepropt en gescheurd. Enkele kleine open noestjes of licht kopscheurtjes kunnen voorkomen. Op een CP-zijde zijn de gebreken geplamuurd en uitgevallen knoesten zijn toegestaan. Bij een C-zijde zijn fouten toegestaan en worden de gebreken niet hersteld. De plaat is WBP verlijmd, wat watervast betekent (Water Boiled Proof) De watervaste platen kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast.


Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Arauco Multiplex?


Arauco Multiplex is verkrijgbaar in 9, 12, 15 en 18 mm dikte. De 9, 12 en 15 mm dikte op klantaanvraag te leveren. De Arauco Multiplex 18 mm met rechte kanten is uit voorraad leverbaar. De 18 mm variant met Tong en Groef verbinding, ook wel tand en groef of mes en groef genoemd is op klantaanvraag te leveren. Hiermee kan je de platen eenvoudig aan elkaar leggen.