Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Fins Vuren

Fins Vuren Multiplex is een vlakke en stabiele plaat en ideaal om snel mee te werken. Het is een 7-laagse Constructieplaat van vuren fineren en toepasbaar voor een constructie waar een sterke, stabiele en lichte plaat vereist is. Daarom wordt Fins Vuren veelal gebruikt voor vloeren en wanden bij woningbouw of renovatie. De platen zijn verkrijgbaar in tand en groef of rechte kanten. Lees meer

Wat is Fins Vuren Multiplex?


Fins Vuren Multiplex, ook wel Underlayment of Pellos genoemd, is een multiplex opgebouwd uit vuren fineren afkomstig van de fijnspar uit Scandinavië. Het is een lichtgewicht, maar sterke en veelzijdige constructieplaat. Het hout heeft een uniforme geelwitte kleur. Welke vaak wordt toegepast voor wanden en vloeren.


Waar komt een Fins Vuren Underlayment vandaan?


De naam verklapt de herkomst al een beetje, de platen worden geproduceerd in Finland. Hier maken ze op technisch hoogwaardige wijze deze kwaliteitsplaat. De plaat heeft hierdoor een hoge stabileiteit en is vlak. Vuren multiplex is licht van gewicht en daardoor makkelijk te hanteren.


Voor welke toepassingen kan een Pellos Underlayment worden gebruikt?


 • Vloeren
 • < li>Wanden
 • Dakbeschot
 • Vloerdelen als basis voor definitieve vloerbedekking

 • In welke kwaliteit is Fins Vuren Underlayment te verkrijgen?


  De platen hebben de kwaliteitsnorm II/III. De kwaliteit II betekent een gesloten en geschuurde zichtzijde. De kwaliteit III mag open gebreken bevatten. De plaat is WBP verlijmd, wat watervast betekent (Water Boiled Proof).


  Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Pellos Underlayment plaat?


  Fins vuren is verkrijgbaar in de diktes 9, 12 en 18 mm. Daarnaast zijn de platen te verkrijgen met rechte kanten. Underlayment watervast 18 mm is ook te verkrijgen met Tong en Groef, ook wel tand en groef of mes en groef genoemd. Hiermee kan je de platen eenvoudig aan elkaar schuiven.