Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Pools Grenen Multiplex

Pools Grenen Multiplex is een plaat met een natuurlijke houtlook. Het is een wat taaiere houtsoort en is opgebouwd uit verschillende lagen grenen fineer. Het is een zeer stabiele plaat en geschikt om te fineren of te beplakken met HPL. Pools Grenen Multiplex heeft een prachtige aanwezige vlam en kleur, een echte hout-uitstraling is het resultaat. Lees meer

Wat is Pools Grenen Multiplex?


Pools grenen triplex bestaat uit door-en-door grenen fineren. Een zeer stabiele plaat welke door zijn stoere natuurlijke houtlook uitermate geschikt is voor blank lakwerk.

Waar komt Grenen multiplex vandaan?


Zoals de naam al doet vermoeden vind Grenen Multiplex zijn oorsprong in Polen. De plaat wordt standaard geleverd met een 100% FSC duurzaamheidskeurmerk.


Welke uitvoeringen in Pools Grenen Multiplex zijn te verkrijgen?


Pools grenen wordt standaard geleverd in een B/BB kwaliteit in een MR (Moisture Resistant) vochtwerende kwaliteit. De Pools grenen multiplex 10 en 12 mm zijn uitgevoerd in 9-laags triplex. De 15mm is 11-laags en de 18 mm bestaat uit 13 lagen die kruiselings verlijmd zijn.


Wat is een B/BB kwaliteit in multiplex?


B/BB zegt iets over de kwaliteit van het topfineer van de plaat. Dit is zeer geschikt voor blank lakwerk. De B-zijde is ongevoegd, ongepropt en gescheurd. Enkele kleine open noestjes of licht kopscheurtjes kunnen voorkomen. De BB-zijde is nog steeds erg mooi, maar van iets mindere kwaliteit. Hier kunnen wat noesten zijn gepropt. Verder kunnen gebreken zijn vervangen voor ingezette stukjes.


Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Multiplex Pools Grenen?


Pools Grenen Multiplex is verkrijgbaar in de diktes 10, 12, 15 en 18 mm in de afmeting 2500 x 1250 mm. De meest toepaste plaat is Grenen multiplex 18 mm.