Klusadvies

Laat Je Hout Op Maat Zagen In Elke Vorm

Laat Je Hout Op Maat Zagen In Elke Vorm
- Categorieën Ad's Zaagservice

Kan Ad ook vormen op maat zagen?

Ad begrijpt dat je op sommige momenten helemaal geen tijd hebt om eerst alles op maat te zagen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je het juiste gereedschap mist om het plaatmateriaal in de gewenste vorm te zagen. Wil je werken met ronde vormen, ovale vormen, hoekige vormen of welke vorm dan ook? Ad regelt het voor je! Omdat dit een andere werkwijze vraagt, heeft Ad dit niet standaard in zijn online zaagmodule verwerkt. Vul daarom ons contactformulier in en laat weten wat je wensen zijn. Dan neemt Ad spoedig contact met je op om jou te informeren over de mogelijkheden.

Welke vormen kan Ad allemaal zagen?

Ga voor kwaliteit en gemak en laat het plaatmateriaal op maat zagen in welke vorm je ook maar kan bedenken. Zo hoef jij je alleen nog maar te richten op het monteren en afwerken. Fijn toch? Lees in deze blog welke vormen Ad het hout allemaal wel niet op maat kan zagen.

Vierkant

Een vierkant, of terwijl een ruit, is een vierhoek met vier gelijke zijden en vier rechte hoeken. In onze online zaagmodule kan je deze vorm eenvoudig bestellen.

Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen

Rechthoek

Een rechthoek bestaat uit vier zijden en vier rechte hoeken. De twee overliggende zijden zijn even lang. Via onze online zaagmodule kan je deze vorm eenvoudig bestellen.

Bekijk alle beschikbare plaatmaterialen

Ad kan een rechthoek ook voor je afronden. Of het nu gaat om twee of vier afgeronde hoeken, het is allemaal mogelijk. Ad ontvangt graag een schets met daarin de hoeken die bewerkt moeten worden en welke radius je hiervoor wilt toepassen. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Mail ons om je opdracht door te geven

Door een rechthoek af te schuinen, maakt Ad als het ware van één rechte hoek, twee hoeken. We kunnen elke hoek anders afschuinen als dit nodig is. Ad ontvangt graag een schets met daarin de hoeken die bewerkt moeten worden en welke lengte en diepte je hiervoor wilt aanhouden. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Mail ons om je opdracht door te geven

Een rechthoek afgeschuind aan de lange kant heeft uiteindelijk twee rechte hoeken. Aan de lang kant verschillen de twee breedtematen van elkaar. Ad ontvangt graag een schets met daarin de kant welke afgeschuind moet worden en welke breedtematen je wilt toepassen. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Een rechthoek afgeschuind aan de korte kant heeft als resultaat twee rechte hoeken en aan de korte kant twee verschillende lengtematen. Ad ontvangt graag een schets met daarin de kant welke afgeschuind moet worden en welke lengtematen je wilt toepassen. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Mail ons om je opdracht door te geven

Speciale vormen

Ben je op zoek naar hout wat op maat gezaagd is in een driehoek? Ad kan verschillende driehoeken zagen, zoals: een rechthoekige driehoek met een haakse hoek (45 graden), een symmetrische driehoek of een driehoek waarbij alle zijden een andere afmeting hebben. Ad ontvangt graag een schets met de gewenste afmetingen, dan informeert Ad je over de mogelijkheden. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Mail ons om je opdracht door te geven

Ad beschikt over de juiste zaagmachines om ook ronde vormen of cirkels op maat te kunnen zagen. Het enige wat je hoeft te doen is het doorgeven van het gewenste materiaal en de diameter van de cirkel. De diameter is de volledige breedte van de cirkel.

Mail ons om je opdracht door te geven

Niet alleen het zagen van een hele cirkel is mogelijk, ook een halve cirkel kan Ad voor jou op maat zagen. Net zoals bij de ronde vorm ontvangt Ad graag de diameter van de cirkel en het gewenste materiaal wat je wilt gebruiken. Deze diameter is dan de afmeting van de rechte kant van de cirkel.

Mail ons om je opdracht door te geven

Het zagen van een ovale vorm op maat is voor elke zelfklusser een mooie uitdaging. Gelukkig doet Ad dit graag voor je! Ad ontvangt graag de gewenste lengte en breedte, de rest rekent Ad voor je uit. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Mail ons om je opdracht door te geven

Ga je binnenkort aan de slag met een DIY project en ben je hiervoor op zoek naar hout wat in de vorm van een huis(je) gezaagd is? Ad regelt het voor je! Ad ontvangt graag een schets met de gewenste afmetingen, dan informeert Ad je over de mogelijkheden. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Mail ons om je opdracht door te geven

Een parallellogram is een vierhoek die uit twee paar evenwijdige zijden bestaat. Ad ontvangt graag een schets met de gewenste afmetingen (lengt, breedte en dikte), dan informeert Ad je over de mogelijkheden. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Mail ons om je opdracht door te geven

Een trapezium heeft een korte evenwijdige zijde en een lange evenwijdige zijde. Ad ontvangt graag een schets met de gewenste afmetingen, dan informeert Ad je over de mogelijkheden. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Mail ons om je opdracht door te geven

Een zeshoek heeft zes gelijke hoeken en zes gelijke zijden. Ad ontvangt graag een schets met de gewenste afmetingen, dan informeert Ad je over de mogelijkheden. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Mail ons om je opdracht door te geven

Ben je voor een bouwproject op zoek naar hout wat uiteindelijk in 3D vorm gemaakt moet worden, zoals een bijzettafel of zuil? Ad ontvangt graag een schets met de gewenste afmetingen, dan informeert Ad je over de mogelijkheden. Laat je ook weten welk materiaal je gaat gebruiken?

Mail ons om je opdracht door te geven

Randafwerkingen

Het in verstek zagen houdt in dat je van bijvoorbeeld twee plinten die je tegen elkaar aan wilt zetten in een hoek van 90 graden, je bij beide plinten een hoek afzaagt van 45 graden. Wanneer je de plinten dan tegen elkaar aanzet, ontstaat er een hoek van 90 graden.

 Op deze manier kun je bijvoorbeeld je vloer netjes afwerken na het leggen van laminaat.

De afwerking kan toegepast worden in de zaagservice.

De afronding schuine kant wil zeggen dat er een schuin stukje van de bovenkant wordt gehaald van de rand. dit geeft een complete look aan het plaatmateriaal. Zoals in de afbeelding te zien is. 

De afwerking kan toegepast worden in de zaagservice.

De randafwerking ‘afronden’ zorgt voor een strakke, onscherpe rand. De rand van het plaatmateriaal wordt met een boven frees bewerkt. Met afronden bedoelen we dat je de scherpte van de randen afhaalt.

Afronden biedt een mooie oplossing voor verschillende projecten, maar voor sommige is het minder relevant. Zo is het ideaal toe te passen op de volgende plaatmaterialen: MDF, Massief, OSB.

De afwerking kan toegepast worden in de zaagservice.

Met verjongen wordt bedoeld dat er een deel van de zijkant blijft staan, 1/3de, en het overige gedeelte met een hoek van 45 graden wordt weg gefreesd. Hierdoor geef je de optische illusie van een dun blad, maar heb je nog wel de stevigheid van een dik blad. Dit kan je kant-en-klaar bij ons bestellen via de zaagservice voor alle Berken Multiplex en Berken Multiplex platen met HPL.

 Wil je nog een luxere uitstraling kies dan voor een tafelblad met afgeronde hoeken. Ook hier is het mogelijk om met een verjonging te werken. Dit is maatwerk. Neem hiervoor contact op! 

De afwerking kan toegepast worden in de zaagservice.

Een band aan een plaat toevoegen maakt de plaat af.

Kantenband

Met een kantenband worden de kanten van het plaatmateriaal op een fraaie en professionele manier afgewerkt. Een kantenband is een hard plastic band van 1 of 2 mm dikte, met verschillende hoogtematen.

Alle decoren voor het kantenband zijn hetzelfde als de decoren op het plaatmateriaal,  zodat de plaat een strak geheel wordt.

Kantfineer

Kantfineer zijn kleinere stroken dun hout om de randen van het plaatmateriaal, waar fineer op verlijmd is, te bedekken. Zo wordt het onzichtbaar gemaakt dat de plaat niet van massiefhout is.

Grondeerband

Grondeerband is een witte band hetzelfde als kantenband alleen hoef je dit net zoals MDF Grondeerfolie alleen nog op te schuren om het aftewerken. 

De afwerking kan toegepast worden in de zaagservice.

Wat zijn de voordelen van het op maat laten zagen in vormen?

  • Ad neemt het zaagwerk volledig voor je uit handen
  • Je kunt direct aan de slag
  • Ad biedt houten platen op maat in alle vormen en maten
  • Je bent verzekerd van een zeer strak gezaagde vorm
  • Je bent geen tijd kwijt aan het zoeken naar de juiste zaagmachine
  • Je bestelt eenvoudig online jouw gewenste gezaagde vorm
  • Je bestelling is razendsnel in huis

 Hoe bestel ik hout in verschillende vormen?

Ben je op zoek naar een blad voor een ronde eettafel? Of wil je een wandpaneel in een specifieke vorm? Of ga je lekker doe-het-zelven en wil je speelgoed van hout maken? Één ding is zeker: Ad levert jouw gewenste plaat op maat en in elke gewenste vorm.

Stuur je aanvraag naar ons op en wij voorzien je in korte tijd van informatie

Deel deze content op social media