Klusadvies

Ad’s meest favoriete klusmateriaal: MDF Grondeerfolie

Ad’s meest favoriete klusmateriaal: MDF Grondeerfolie
- Categorieën Ad's Zaagservice

Ad’s meest favoriete klusmateriaal: MDF Grondeerfolie

Een product van goede kwaliteit en gegarandeerd een strak eindresultaat. MDF Grondeerfolie is bij uitstek een zeer geliefd materiaal onder elke klusfanaat. Door de witte gladde folie aan beide zijden van de MDF plaat is er geen overmatige absorptie van de verf. Met minder verf kan je zo toch een gelijkmatig en glad resultaat krijgen. In Ad’s blog lees je alles over de eigenschappen en voordelen van MDF Grondeerfolie.

Wat is MDF Grondeerfolie?

MDF is een plaatmateriaal wat bestaat uit samengeperste vezels van hout in combinatie met kunsthars. Wanneer we het hebben over MDF Grondeerfolie is er een verschil: de MDF plaat is namelijk aan beide zijden voorzien van een folie. Deze folie is op de plaat geperst en geeft het materiaal een speciale grondlaag. Het resultaat? De zuigkracht van het materiaal is een stuk minder en daarom hoef je zelf geen grondverf meer aan te brengen. Handig toch? Het eerste laagje verf is voor jou al aangebracht!

Wat zijn de voordelen van MDF Grondeerfolie?

MDF Grondeerfolie is niet voor niets Ad zijn favoriete klusmateriaal. Weten waarom? Lees de voordelen:

  • Je hoeft geen grondverf op de plaat aan te brengen. De grondlaag is namelijk al aangebracht
  • Je kan MDF Grondeerfolie ook gebruiken in vochtige ruimtes
  • Je kunt het mooi in verstek zagen. De kopse kanten zijn op deze manier niet zichtbaar
  • Het materiaal kan tegen een stootje en splintert niet
  • MDF Grondeerfolie heeft een glad oppervlak en is direct klaar voor gebruik

Wat kan je maken van MDF Grondeerfolie?

MDF Grondeerfolie is vanwege zijn hoge buigsterkte en mooie uiterlijk voor vele toepassingen beschikbaar. Ben je net verhuisd en wil je graag een mooie kast in de huiskamer? Maak dan bijvoorbeeld een vakkenkast van MDF Grondeerfolie. Om het uiterlijk nog fraaier te maken, kan je het materiaal ook laten spuiten in een kleur naar wens. Ditzelfde geldt voor kastdeurtjes, werkbladen, schuifdeuren, keukenfronten, vensterbanken en nog veel meer! Al met al kun je vele klussen binnenshuis met dit materiaal vervaardigen.

Is MDF Grondeerfolie ook vochtwerend?

Jazeker! Er bestaat ook een vochtwerende plaat voorzien van een lakdragende folie. Wil je bijvoorbeeld een meubel maken in een vochtige ruimte? Kies dan voor MDF Grondeerfolie Vochtwerend. Door de speciale, vochtwerende lijmsoort is het geschikt voor gebruik in de badkamer en in de keuken. Denk hierbij aan keukenkastjes, vensterbanken of badkamermeubilair. Let er wel op dat dit plaatmateriaal niet geschikt is voor toepassingen buitenshuis.

Ook aan de slag met MDF Grondeerfolie op maat? Bestel bij Adzaagt!

Geen zin om veel tijd kwijt te zijn aan schilderen? En wil je in toptempo aan de slag met je project? Kies dan voor MDF Grondeerfolie. Dit maakt gronden van je materiaal overbodig! Heb je een specifieke dikte en afmeting nodig? Daar helpt Ad je graag bij. Adzaagt levert MDF Grondeerfolie in verschillende diktes en afmetingen. Zo kan je een plaat tot wel 4 meter lang bestellen en maximaal 38 mm dik. Zo weet je zeker dat alles beschikbaar is voor jouw klus. Nog zekerder zijn van je zaak? Schroom niet om Ad te bellen voor wat laatste tips of advies.

Bestel direct jouw plaatmateriaal

Deel deze content op social media