Do it yourself. Met deze vier tips maak jij de mooiste wasmachine kast op maat!

Geplaatst op: dec 19, 2020

Categorie: Ad's Klustips

Je wasmachine gaat aan de wandel, het hele huis trilt en het irriteert je mateloos dat je niet genoeg ruimte hebt om netjes al je wasmiddelen op te bergen. Voor menig huishouden geen verrassing toch? Een wasmachine ombouw op maat gaat jouw wasruimte gezellig en opgeruimd maken! Met deze vier tips van Ad heb je geen vakman meer nodig.

Tip 1: Werk je plan uit: hoe ziet jouw ideale wasmachine kast eruit?

Een ombouw van een huishoudelijk apparaat zorgt ervoor dat de machine uit het zicht is. Het maakt een ruimte gezelliger en meer opgeruimd. Je staat ongetwijfeld te springen om direct aan de slag te gaan. Nog even geduld! Zorg voor een goede voorbereiding. Hoe groot gaat de wasmachine ombouw worden? Hoe ga je de ruimte voor eventuele laden en kastjes indelen? Welke materialen heb je allemaal nodig en welke soort hout ga je gebruiken? Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos, maar maak voor jezelf een duidelijk plan.

Tip 2: Denk aan het gebruiksgemak van je nieuwe wasmachine ombouw

Een wasmachine kast moet natuurlijk ook gemak bieden. Door bijvoorbeeld de wasmachine en droger op hoogte te plaatsen hoef je niet meer te bukken om de machine te vullen of leeg te halen. Vergeet ook niet dat de knoppen voor de bediening meer binnen handbereik komen. Tegenwoordig is het heel populair om in een wasmachine kast een handige uittrekplank te monteren, waarop je de wasmand kan plaatsen of eenvoudig een wasje kan opvouwen. Zo wordt jouw wasmachine kast op maat een verademing voor je huishouden!

Tip 3: Maak de wasmachine kast op maat niet te krap

Het kan wel eens voorkomen dat je onderhoud of reparatie moet plegen aan een machine. Dan is het fijn als de ombouw niet te krap is en je de apparaten eenvoudig kan plaatsen en ook weer kunt verwijderen. Zorg er daarom voor dat je aan alle kanten 1 centimeter speling hebt. De deurtjes, laden of kleppen moeten goed open kunnen en vanzelfsprekend ook op de juiste plek zitten. Zeker ook prettig om alles open te kunnen slaan om warmte op een effectieve manier snel af te voeren.

Tip 4: Kies een geschikt materiaal van kwaliteit

Voor je wasmachine kast op maat is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal wat tegen een stootje kan. En heb je zelf de tools om het materiaal op maat te zagen en te grondverven of kies je voor gemak en bestel je online je plaatmateriaal op maat? Dit zijn belangrijke keuzes voordat je fijn gaat hobbyen!

Welke houtsoort kan je gebruiken voor een wasmachine ombouw?
Er zijn heel veel verschillende geschikte plaatmaterialen. Je kunt kiezen voor een kant-en-klare plaat wat al gegrond is, maar je kunt er ook voor kiezen om een ruw materiaal te nemen wat je zelf afwerkt. Het is altijd goed om te kijken of er een sample beschikbaar is van het materiaal wanneer je twijfelt. Ad noemt een paar voorbeelden:

Sta je ook te springen om een eigen wasmachinekast op maat of een ander DIY project?

Met de professionele zaagservice van Adzaagt en kwalitatief materiaal met een eerlijke prijs maken we klussen leuk en eenvoudig! Kies online het gewenste materiaal met de afwerking die je nodig hebt en ga binnen vijf werkdagen aan de slag. Dat to-do-lijstje heb je zo binnen een mum van tijd af!

Laat een reactie achter

Inloggen