Schuifdeuren van MDF

Geplaatst op: jul 19, 2021

Categorie: Aan de slag met Ad

Schuifdeuren van MDF

"MDF Schuifdeuren na ontwerp van architect"

Onze klant Wytse heeft eigenhandig de door de architect ontworpen schuifdeuren gemaakt. Hiervoor heeft hij gebruikt gemaakt van de mogelijkheid om MDF op maat te laten zagen. Hieronder legt Wytse uit hoe hij te werk is gegaan. 

Ons huis is door de architect ontworpen om uiteindelijk schuifdeuren in te plaatsen. In het plafond zijn 2 kamerbrede koven in het plafond geplaatst waar de schuifdeuren ingezet kunnen worden. Aan de ene zijde scheidt het de eetkamer van de gang of van de keuken. Aan de andere zijde scheidt het de woonkamer van de keuken of van de gang. Zo kunnen we de benedenverdieping telkens anders indelen. We hebben offertes laten maken voor de schuifdeuren, maar die waren zo hoog en de schuifdeuren zouden zo zwaar worden, dat we toch eerst wilden kijken of we dat zelf op konden pakken.

Hiervoor hebben wij eerst een plan en werktekening gemaakt, om vervolgens online op zoek te gaan naar het materiaal. Vanwege de grote van de schuifdeuren was dit nog een hele uitdaging. Adzaagt bood uitkomst met het leveren van 8 grote MDF platen, welke wij ook op maat hebben laten zagen.

 Werkwijze;

2 Raamwerken gemaakt van balken 44x44mm
- Deze raamwerken hebben we opgehangen, zodat we verder verticaal konden werken. Horizontaal was lastig, vanwege de grote van de deuren.
- Per zijde van de schuifdeuren 2 MDF platen van 1300 x 2600 x 6 mm tegenaan geschroefd. Dit zijn de panelen welke geleverd en op maat gezaagd zijn door AdZaagt. Deze MDFplaten zijn iets hoger dan het raamwerk, zodat ze met behulp van een geleidingsbalk kunnen geleiden.
- Naden en schroefgaten afgedicht en geschuurd.
- Schuifdeuren bekleed met een structuurbehang.
- Een afwerklijst aangebracht, gemaakt van Plastisol.

We zijn erg trots op het resultaat. Bezoek is nog wel eens verbaasd dat wij de schuifdeuren zelf hebben gemaakt. Ondertussen zijn we bezig met het volgende project; een Cinemawall met haard. Hiervoor hebben wij ook weer materiaal op maat gezaagd en voorzien van kantenband besteld bij Adzaagt. Zodra dit project gereed is zullen wij deze ook delen! 

Onze tip? Goede voorbereiding! Maak een werktekening, bepaal de wijze van uitvoering en werk met geduld. 

Na het zien van het project van Wytze geïnspireerd? Bestel de door Wytze gebruikte MDF 2800 x 2070 x 6 mm online bij Adzaagt!