Kamerbreed 'zwevend' bureaublad

Geplaatst op: sep 10, 2021

Categorie: Aan de slag met Ad

Kamerbreed zwevend bureaublad

Kamerbreed zwevend bureaublad van Berken Topfix

Edward heeft voor zijn dochter een bureaublad gemaakt van 2532 x 800 x 18 mm. Waar hij zelf dacht aan Populieren Topfix, adviseerde zijn handige buurman Berken Topfix. Berken Multiplex is namelijk wat harder en steviger dan Populieren, dus beter geschikt als zwevend bureaublad. Edward verteld verder; 

"Ik heb twee plankdragers geplaatst (500x400 mm a 150 kg) op ongeveer 1/3 en 2/3 van de breedte tegen de eindmuur. Op de eindmuur heb ik tussen en naast de plankendragers ondersteunende balken geplaatst op dezelfde hoogte. Aan de zijkant ook balken tot 150 mm voor het einde, die bovendien vooraan schuin lopen, zodat de ondersteunende balken niet te zien zijn als je staat of zit.

Tevoren heb ik berekend dat het gehele bureaublad schuin op zijn punt rechtop kon staan (op paar mm lukte dat), zodat ik wist dat ik het naar binnen kon dragen en manipuleren. Dat blad heb ik op de balken en plankendragers gelegd. Met haakse beugels heb ik het blad gefixeerd tegen kiepen. Met de zevengatenzaag heb ik twee gaten gemaakt: 1 voor kabeldoorvoer, 1 voor een draadloos oplaadpunt. 

 Het bestellen op Adzaagt.nl ging prima. Ik heb alle houtopties bekeken, maar kwam toch uit op de Topfix Berken wit. Het was snel op maat gemaakt waarna ik een belletje kreeg dat ik het kon ophalen. Tijdens het ophalen werd ik keurig geholpen met het tillen en gelukkig paste het net in mijn auto. Het restmateriaal heb ik ook meegenomen hiervan ga ik een monitorstandaard maken.

Als tip kan ik nog meegeven om Pythagoras er weer bij te pakken om te kijken of de plank in zijn geheel wel door de kamer gemanoeuvreerd kan worden. "

Topfix is een standaard voorraad product. Adzaagt kan elke HPL op elke gewenste drager persen. Neem hiervoor contact op, of lees onze Blog over HPL voor meer informatie.