Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Beter dan het origineel Unilin Master Oak

Beter dan het origineel Unilin Master Oak
- Categories : Ad's Zaagservice

Wat is Unilin Master Oak?

De Unilin Master Oak heeft de look en feel van echt eiken hout. Maar behoudt de functionele eigenschappen van HPL en Melamine.  Alleen nu met de elegantie van echt eiken. Master oak zorgt voor een luxueuze uitstraling en heeft een unieke tekening. Om ​​tot dit levensechte uiterlijk te komen, combineert Unilin een uniek gestructureerd oppervlak met een matte afwerking dat verder wordt verbeterd met verschillende soorten porie- en dieptevariaties. Elk Master Oak-paneel beschikt over  de onvolkomenheden van de natuur, voor de echte feel en look.

De Unilin Master Oak is verkrijgbaar in 4 houtkleuren en in de unikleuren zwart en wit. Voor de perfecte kantafwerking is er een bijpassend kantenband laminaat ontwikkeld: het voelt als fineer en is perfect afgestemd op de decoren en oppervlaktestructuur van de Master Oak.

 Verschil master Oak en Fineer

Verschil Master Oak (links) en fineer (rechts).

Hoe kwam Unilin Master Oak tot stand?

Bij Unilin was de droom voor Master Oak heel duidelijk. Ze wilde een product op de markt brengen die de echte schoonheid van de natuur weergaf en de elegantie en robuustheid van echt hout. Hierbij was de natuur zelf de inspiratie.

Om dit voor elkaar te krijgen bestudeerden het team van Unilin heel nauwkeurig de look-and-feel van echt eiken, en brachten die tot leven. ‘’Als je Master Oak in je handen hebt dan voel je en zie je eiken. Dat komt door de vele diepte variaties, de scherpte, de poriën die variëren, het kleurenspel, de vele kleuren en de intensiteit ervan’’ vertelt Caroline van de Populiere in het verhaal achter UNILIN master Oak.

De natuurlijke look-and-feel combineerden Unilin met de troeven van HPL en melamine. Zo is Master Oak beter dan haar natuurlijke gelijke.

  1. Krasbestendig: 3 keer beter bestand tegen krassen;
  2. Kleurvast: een tijdloze look en kleuren die mooi blijven;
  3. Vlekbestendig: makkelijk te onderhouden.

De kers op de taart? In Master Oak zit enkel 100% herwonnen hout.

Trial-and-error

De ontwikkeling van Unilin Master Oak had best wat voeten in de aarde. Caroline: “De grootste uitdaging was om de natuurlijke look-and-feel toe te passen op HPL en melamine. Dat was een proces met vallen en opstaan. Het recept voor succes? Teamwerk, slim gebruik van gepatenteerde technologieën en out of the box denken.”

Unilin spaanplaat van gerecycled hout 

De standaard spaanplaat van UNILIN – Belspan, wordt niet alleen gebruikt als drager bij de Master Oak maar ook bij alle andere decoren van Unilin Evola. Daarnaast is de Belspan ook uitermate geschikt voor interieurwerk in droge omgevingen. Dit plaatmateriaal wordt dan ook veel toegepast in de interieur- en meubelbranche, voor niet zichtbare onderdelen, als basisplaat voor schenkelwerk, of in de verpakkingsindustrie. De Belspan spaanplaat van UNILIN bestaat voor 100% uit gerecycled hout. Hiervan is ongeveer 90% post-consumer hout. Dat wil zeggen dat het bestaat uit afvalstromen van de eindgebruiker. De overige 10% wordt aangevuld met hout dat komt uit reststromen van de houtindustrie of snoeihout.

Join the circle - Circulair bouwen met hout | UNILIN Panels

Waar kan je Unilin Master Oak voor gebruiken?

Unilin Master Oak is verkrijgbaar in 4 houtkleuren en in het wit en zwart. De Master Oak is geschikt voor zowat alle interieurtoepassingen: van deuren voor legplanken tot wandpanelen, en voor projecten in retail, kantoor of de hotelsector. Unilin Master Oak is bovendien eenvoudig te combineren met alle soorten dragers zoals: MDF- of spaanplaat en is ook beschikbaar in brandvertragende, vochtwerende en formaldehydevrije varianten.

Master Oak is verder verkrijgbaar als HPl in de afmeting 3050 x 1300 x 0.7 mm. In gemelamineerd MDF is de Master Oak verkrijgbaar in 2800 x 2070 x 10mm. En als gemelamineerd Spaanplaat in de afmeting 2800 x 2070 x 18 mm en 2800 x 2700 x 28 mm.

Klaar voor de real deal?

Unilin Master Oak verslaat echt eiken op alle fronten. Naast de 4 stijlvolle houtdesigns is deze unieke structuur ook verkrijgbaar in 2 effen kleuren: zwart en wit. Master Oak is bovendien beschikbaar op verschillende materialen:

§  Gemelamineerd plaatmateriaal

§  HPL (standaard- en deurformaat)

§  Kantenband in ABS of laminaat

Wil je dit zelf ontdekken? Bestel dan de Master Oak decoren of bestel een gratis staal om het te ervaren.

Share this content