Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Cadeautje voor Adzaagt

Cadeautje voor Adzaagt
- Categories : Ad's Zaagservice

Restmateriaal

Houtverspilling, daar houdt Ad niet van! Daarom geven wij onze klanten de mogelijkheid om hun restmateriaal meegeleverd te krijgen. Mocht de klant ervoor kiezen om het restmateriaal bij ons achter te laten, dan geven wij dit hout een tweede kans. 

Basisschool de Kariboe en kindcentrum de Eigenwijze

Hout doneren aan basisschool de Kariboe en kindcentrum de Eigenwijze is 1 van die manieren. Als Adzaagt genoeg restmateriaal heeft opgespaard komen de werknemers van de basisschool en het kindcentrum bij ons langs. Dit keer kwamen zij niet met lege handen aan. Van ons resthout hebben de kinderen dit bord geknutseld. Wij vinden het erg mooi om te zien wat er terecht kan komen van ons resthout en hierdoor verspilling tegen gaan. 

Het overige restmateriaal dat niet wordt opgehaald wordt geschonken aan het Hout- en Meubileringscollege. De toekomstige interieurbouwers en meubelmakers gebruiken dit om te oefenen.

Het zaagsel en stof dat tijdens het zagen vrijkomt, vangen wij op en laten hier briketten van persen. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Adzaagt is zich bewust van de impact op mens en milieu. Wij proberen een balans te zoeken tussen people, planet en profit. Door onder andere ons hout te doneren aan deze ondernemingen proberen wij ons steentje bij te dragen. Deze vorm van ondernemen noemt men: maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een proces waar Adzaagt zich graag mee bezig houd. Naast het doneren van restmateriaal probeert Adzaagt meer bij te dragen aan het milieu en verspilling tegen te gaan. 

Ons bedrijfspand is gevestigd op het industrieterrein De Trompet, dit industrieterrein is een van de milieuvriendelijkste bedrijfsterreinen van Nederland. 

Dit maakt de bedrijfspanden uniek: 

1. Hoge eisen voor isolatie

2. Beschikking over collectieve ruimte voor laden en lossen

3. De panden verbruiken geen gas

Onderwijs en ontwikkeling is erg belangrijk voor Ad. Adzaagt is een erkend leerbedrijf en bied studenten een veilige werkplek, waar ruimte is om veel te leren. Wij ontvangen regelmatig leerlingen van het Heliomare, die bij Adzaagt ervaring opdoen om hierna door te ontwikkelen.

Bij de verkoop van materialen staat duurzaamheid ook voorop bij ons. Daarom sluit het merk DecoLegno goed bij ons aan. De missie van DecoLegno is om interieurarchitecten, ontwerpers en meubelmakers te helpen bij het creëren van kwalitatieve en duurzame interieurs. Dit bereiken zij door hoogwaardige kwaliteit materialen te gebruiken waardoor de levensduur hoog is. De spaanplaten waar DecoLegno gebruik van maakt zijn FSC gecertificeerd. FSC garandeert dat 100% van  het hout uit verantwoord beheerde bossen komt. Het FSC stelt strenge eisen aan de bossen, het kappen van het hout en zorgt voor prettige werkomstandigheden voor bosarbeiders.

Naast DecoLegno verkopen wij nog een duurzaam merk namelijk: Rubberwood. Rubberwood is een duurzaam en volledig recyclebaar product. Rubberwood wordt gemaakt van het agro-afval van de rubberboom-plantages. Dit zijn rubberbomen die geen latex meer produceren. De boom moest al worden gekapt, om nieuwe latex producerende bomen te plaatsen, nu wordt het hout ook gebruikt.  Dit proces realiseert een tweede levenscyclus.

Meer weten over wat Adzaagt doet aan MVO? Dit hebben wij uitgeschreven op onze MVO pagina.

Rubberwood verkrijgbaar bij Adzaagt.nl
DecoLegno verkrijgbaar bij Adzaagt.nl

Share this content