Klusadvies

Meubel voor vinyl collectie en TV

Meubel voor vinyl collectie en TV
- Categorieën Ad's Zaagservice

Meubel voor vinyl collectie en TV

TV-meubel van Berken multiplex 

Michiel heeft zelf een meubel ontworpen voor zijn vinyl collectie en TV. Hiervoor heeft hij eerst een ontwerp gemaakt en deze vervolgens vertaald naar een zaagtekening. Alle onderdelen heeft hij op maat en voorzien van verstek besteld via de zaagservice van Adzaagt.

" Voor de keuze van het materiaal was het van belang dat deze een minimale lengte had van 3 meter. Voor de uitstraling was het van belang dat ik de panelen middels een verstek en lamello verbinding kon monteren. Ook wilde ik graag een minimale onderconstructie. Uiteindelijk kwam ik uit op Berken Multiplex B/BB in 18 mm en Berken Multiplex CP/CP in 24 mm. Vanwege het gewicht heb ik gekozen voor een achterwand van Populieren Multiplex in 12 mm. 

De panelen kon ik eenvoudig bestellen via de zaagservice en waren snel in huis. Ik heb deze toen voorbereid door, onder andere,  ingefreesde rails voor de schuifdeuren in het bovenblad aan te brengen. Aan het uiteinde heb ik lamello verbindingen gemaakt voor een blinde verstekverbinding. Ik heb ze vervolgens in de woonkamer gelakt. En daarna in elkaar gezet. De kopse kanten van het Berken Multiplex heb ik gefineerd. Het op maat snijden vergde wel enige oefening. 

Uiteindelijk was de kast meer dan drie meter lang. 24 en 18 mm Berken Multiplex weegt dan best veel. Ik heb een hefboom constructie gemaakt om de pootjes niet te beschadigen bij het kantelen. De pootjes heb ik op Aliexpress gekocht. De kantelbare platte vloerdopjes heb ik apart besteld. Dit om de vloer niet te beschadigen door het gewicht van de kast. De pootjes heb ik een kleur gegeven met een tweecomponenten spuitbus. Toen hij eenmaal stond vond ik het meubel zonder deuren ook al erg mooi. De deuren ga ik nog bestellen bij Adzaagt, maar hebben geen haast. 

Het hele proces was erg leuk en leerzaam. Ik ben dan ook erg enthousiast en tevreden over het eindresultaat"

Deel deze content op social media