Klusadvies

Populieren Multiplex voor de echte camperbouwers!

Populieren Multiplex voor de echte camperbouwers!
- Categorieën Ad's Klustips

Ombouw of zelfbouw van jouw camper? Kies het juiste plaatmateriaal

Op welke manier voelt de camper echt als jouw thuis? Dat begint bij het interieur! Ben je van plan om je camper om te bouwen in je eigen stijl? Of ga je voor een kleinere klus zoals het maken van kastjes in je camper? In deze blog legt Ad uit welk materiaal het meest geschikt is voor het maatwerk interieur van jouw camper.

Welk plaatmateriaal is geschikt voor camperbouw?

Als je aan de slag gaat met het interieur van een camper is het belangrijk dat je goed let op de keuze van het juiste plaatmateriaal. Het meubilair neemt een groot deel in van de ruimte in jouw camper. Het is daarom handig dat je weet wat het gewicht van een plaat is. Naast het gewicht speelt ook de dikte van de plaat en de afwerking mee in de keuze voor het juiste plaatmateriaal als binnentoepassing voor een (bus)camper. Een van de meest populaire materiaalsoorten in de camperbouw is populieren multiplex. Ideaal voor het interieur van een camper, buscamper en caravan!

Wat zijn de voordelen van Populieren Multiplex?

  • Populieren multiplex heeft een mooie lichte kleur en net als massief hout een hele warme en natuurlijke uitstraling
  • Door het vlakke en gladde oppervlak is populieren multiplex eenvoudig af te werken
  • Het materiaal is erg licht van gewicht en daarom niet belastend voor jouw camper
  • Zeer sterke plaat door de kruislingse verlijming van meerdere lagen houtfineer
  • Populieren multiplex heeft een lange levensduur

Wat kan ik allemaal maken met Populieren Multiplex voor mijn camper?

Populieren Multiplex kan je gebruiken voor het maken van kastjes, kastenfrontjes, lades, werkblad en de inbouw van kastjes. Ook kan je de wandbekleding en de ondervloer van de camper maken van dit materiaal. Houd er wel rekening mee dat deze platen niet al te dik hoeven te zijn. Dit maak het onnodig zwaar en met dunnere platen houd je ook meer laadvermogen over. Populieren Multiplex is zowel een decoratief als constructief plaatmateriaal. Dus ook voor het maken van meubels wat gewicht moet kunnen dragen, zoals een bed of bank, kan je kiezen voor dit type multiplex. 

Welke varianten Populieren Multiplex zijn leverbaar?

Populieren multiplex is kaal te verkrijgen, deze kan afgewerkt worden naar wens. Wil je een plaat wat je niet meer hoeft te gronden? Kies dan voor Populieren Multiplex Gegrond. Deze plaat is aan beide zijden al voorzien van een witte grondlaag. Ga je aan de slag met het maken van een tafel of keukenblad? Kies dan voor Populieren Topfix . Dit is een multiplex plaat van populierenhout wat tweezijdig beplakt is met krasvast HPL. Dit is een toplaag van bijna 1 mm dikte. Ideaal voor werkbladen, maar ook voor kastinterieur! Populieren Topfix is gemakkelijk schoon te maken, krasbestendig, kan tegen vocht en warmte. Uit voorraad in wit te verkrijgen, maar desgewenst in bijna 1000 decoren speciaal te maken. 

Waarom Populieren bestellen bij Adzaagt?

Het bouwen van meubels in een camper is een leuke uitdaging! Dat elk hoekje in een bus een andere vorm heeft, maakt het maken van strakke kastjes en een keuken extra leuk. Adzaagt kan niet alleen de plaat leveren maar deze ook exact op maat maken! En leveren wij dit ook nog eens snel bij jou thuis. Fijn toch? Mocht je de gewenste bewerking niet via de site kunnen bestellen neem dan contact met ons op. Alles is mogelijk! 

Bestel direct plaatmateriaal voor jouw camper

Populieren multiplex in camper

Deel deze content op social media