Klusadvies

TV wand

TV wand
- Categorieën Aan de slag met Ad

TV wand

TV Meubel aan de wand van gemelamineerd spaanplaat

Bas heeft van gemelamineerd spaanplaat een TV meubel voor aan de wand gemaakt. Vol trots heeft hij ons mooie foto's toegezonden en zijn werkwijze beschreven. Lees hieronder zijn verhaal en bekijk de foto's.

Ik heb eerst online inspiratie opgedaan voor een ontwerp van het meubel. Veel te vinden, maar vooral klassieke meubelen. Daarop gedacht dat een simpel, maar strak ontwerp het meest rustig is. Schets gemaakt van het idee op papier en materialen er bij gezocht. Zoektocht naar het juiste hout voor het meubel was een ramp en eigenlijk kon ik het alleen bij jullie verkrijgen.

Ik heb eerst een frame op de muur gemaakt van dik vurenhout. De delen die je ziet van te voren zwart gespoten. Plaat aan het frame gemonteerd en de tv opgehangen met een beugel. Schroeven met een zwarte stift gemarkeerd waardoor je ze nauwelijks meer zag.

Voor het materiaal heb ik de keuze gemaakt voor de Unilin Evola 113 V1A na overleg met Ad. De kasten in onze keuken zijn van gefineerd hout in de kleur zwart en met een nerf. De 113 V1A komt hier het dichtst bij en wij wilden de lijn uit de keuken graag doortrekken in de woonkamer.

Het vervolgens bestellen en de zaagservice werkt eigenlijk heel goed en gemakkelijk. Je gaat er even voor zitten en een beetje puzzelen wat er allemaal uit de plaat gezaagd kan worden. Als je je project goed hebt voorbereid en je weet wat je nodig hebt, dan gaat het gemakkelijk! Goede voorbereiding helpt hierin wel. Na bestellen werd de bestelling netjes afgeleverd en in mijn gang gezet. Ik werd volledig ontzorgd.

Ik heb heel veel positieve reacties gehad van mensen die zich afvroegen of ik dit wel echt zelf had ontworpen en gemaakt. Ik moet zeggen dat ik zelf ook super blij was met het resultaat. Ben wel een beetje handig maar echt getimmerd en ontworpen had ik nog niet gedaan. Super leuke reacties dus! Wat mij wel opviel dat veel mensen het formaat van de plan niet opviel icm de richting van de nerf. Blijkbaar vinden ze het normaal dat je zo’n grote plank in het zwart met fineer aan je muur hebt hangen. Maar dat is het eigenlijk niet gezien het bijna niet te verkrijgen van het materiaal.

Mijn tip aan collega klussers is dan ook; zorg vooraf dat je je project goed uit denkt, tekent en weet wat je nodig hebt. Dit helpt je echt bij het bestellen en maken.

 Ik ga binnenkort verhuizen en voor de inrichting van mijn nieuwe huis heb ik alweer leuke projecten bedacht. Het materiaal bestel ik dan weer kant-en-klaar bij Adzaagt! "

Benieuwd naar Bas zijn volgende projecten. Hou ons in de gaten op Social Media!

Facebook Adzaagt
Instagram Adzaagt
Linkedin Adzaagt
Pinterest Adzaagt

Deel deze content op social media