Klusadvies

Unilin Evola

Unilin Evola
- Categorieën Ad's Zaagservice

Ben jij al bekend met Unilin Evola?

Unilin Evola is collectie van decoren die zowel in HPL als gemelamineerd spaanplaat te verkrijgen zijn. Deze collectie is van de vooruitstrevende fabrikant Unilin, een Belgische onderneming die een verschil maakt in de hout branche. Onder andere met de uitvinding van het kliklaminaat.

Unilin Evola is 1 van de merken decoratief plaatmateriaal die Adzaagt verkoopt. Je kunt bij Unilin Evola kiezen uit 2 materialen. Melamine en HPL, wij vertellen hier later meer over. 

HPL van Unilin Evola bestel je los en deze worden voor jou op een gewenste drager geperst. Hierna zaagt Ad dit materiaal voor jou op maat.

Unilin Evola heeft inmiddels 201 kleuren en 16 structuren. Daarnaast biedt Ad kantenband met directe kleurkoppeling aan om de plaat mee af te werken.

Van matte kleuren tot realistische houtstructuren. Unilin Evola heeft ze allemaal!

Verschil Melamine en HPL

Unilin Evola verkopen wij in 2 verschillende materialen. In Melamine en HPL. Bij Melamine is een spaanplaat of MDF al standaard voorzien van een afwerklaag. HPL kun je zelf op een drager plakken. Dit kan Adzaagt ook voor je doen!

HPL is een veel sterker en krasbestendiger materiaal. Dit materiaal kan gebruikt worden voor horizontale oppervlaktes. Zoals keukenbladen, tafelbladen en bureaus. HPL heeft ongeveer 10 laagjes papier en een beschermlaag, dit materiaal is sterk en krasbestendig.

Melamine kan gebruikt worden voor verticale doeleinden zoals kasten, keukenkastjes en andere meubels. Melamine heeft 1 laag papier en een beschermlaag, dit materiaal is minder sterk dan HPL. Melamine is onderhoudsvrij en gemakkelijk te bewerken.

Zie hieronder een illustratie hoe HPL en Melamine opgebouwd zijn.

Voor en nadelen van Unilin Evola

Voordelen

·         Verrassend assortiment aan levensechte decoren en reliëfstructuren

·         Krasvast oppervlak

·         Eenvoudig te reinigen

·         Spat watervast oppervlak

·         Kant-en-klare plaat gereed voor gebruik

·         Duurzaam product

Nadelen

·         Niet geschikt voor buitentoepassingen

Nieuwe Structuren

Unilin biedt een ruim assortiment van kleuren en structuren aan. Onlangs hebben zij 4 nieuwe structuren aan hun collectie toegevoegd. Hieronder zijn de nieuwe structuren afgebeeld.

 

Dit zijn de 4 nieuwe structuren:

- Master Oak (V2A): synchrone oppervlakte structuur met unieke houttekening

- Subtle Wood (W07): verfijnd fineereffect met subtiele, lange poriën en zeer matte afwerking

- Herringbone (M03): textieldesign met uniek realistisch gevoel en een subtiel reliëf

- Hive (M04): grafisch 3D-effect dat zorgt voor een optische illusie, toegevoegde waarde bij effen kleuren

Benieuwd welke decoren wij nog meer verkopen? Lees dan eens ons blog met uitleg over alle structuren. Die vind je hier.

-    

Unilin Evola en Duurzaamheid

Naast dat Unilin Evola een fantastisch product is, heeft Ad met nog een andere reden dit product aan zijn collectie toegevoegd. 

De missie van Unilin Evola is om een zo duurzaam mogelijk product op de markt te zetten. Hier zijn zij de afgelopen jaren flink in ontwikkeld

Dit doet Unilin Evola om een duurzame onderneming te zijn:

- Transport doen zij zoveel mogelijk via nabijgelegen waterwegen om grote verplaatsingen en uitstoot te voorkomen.

- Ze zoeken medewerkers in de buurt van hun vestiging om te investeren in lokale werkgelegenheid.

- Unilin heeft een unieke technologie om MDF te recyclen. MDF kon eerder niet gerycled worden omdat het onmogelijk     was om de houtvezels van de lijmresten te filteren, maar dit is Unilin nu gelukt. Wat dit nieuwe innovatieve proces is,           dat is voor ons een vraag en voor hun een weet!

- Het hout dat gebruikt wordt in hun productieproces is 90% post consumer hout aangevuld met 10% pre consumer           hout. Pre consumer hout is primair houtafval dat nog geen product leven heeft gehad en is ontstaan als bijproduct van     activiteiten. Activiteiten zoals duurzaam bosbeheer, wegbermonderhoud en resten van houtzagerijen.

Conclusie: er wordt niet specifiek een boom gekapt voor de productie van Unilin Evola

Naast met duurzame merken werken, doet Ad meer voor het milieu. Zo scheiden wij de resten van MDF en Spaanplaat en laten deze recyclen door het CBM. Het CBM heeft een recycle programma genaamd: Woodloop. Van ons restmateriaal maakt o.a Unilin Evola weer nieuwe producten. Wil jij meer weten over Adzaagt en duurzaamheid? Neem een kijkje op onze maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) pagina. 

Wist je dat: Ad over de 2e helft van 2022, 20.000 kg Co2 heeft bespaard. Dit door middel van Woodloop.

Ben jij enthousiast geworden van dit blog over Unilin Evola, maar twijfel je nog welke structuur of kleur je moet kiezen? Via onderstaande knop kun je eenvoudig en gratis samples aanvragen van alle decoren.

Heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze blogs en zie de mogelijkheden van Unilin Evola.

-         Beter dan het origineel Unilin Master Oak

-         Goedkope keuken renovatie

-         Do it yourself wasmachine kast

-         Je (ikea) keuken upgraden?

-         Keuken upgrade met Unilin Evola

-      Uitleg structuren Unilin Evola collectie

Deel deze content op social media