Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Fins Vuren

Fins Vuren Multiplex is een vlakke en stabiele plaat en ideaal om snel mee te werken. Het is een 7-laagse Constructieplaat van vuren fineren en toepasbaar voor een constructie waar een sterke, stabiele en lichte plaat vereist is. Daarom wordt Fins Vuren veelal gebruikt voor vloeren en wanden bij woningbouw of renovatie. De platen zijn verkrijgbaar in tand en groef of rechte kanten. Lees meer

Wat is Fins Vuren Multiplex?

Fins Vuren Multiplex, ook wel Underlayment of Pellos genoemd, is een multiplex opgebouwd uit vuren fineren afkomstig van de fijnspar uit Scandinavië. Het is een lichtgewicht, maar sterke en veelzijdige constructieplaat. Het hout heeft een uniforme geelwitte kleur. De lichte tekening van het naaldhout zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Welke vaak wordt toegepast voor wanden en vloeren. Maar ook decoratieve doeleindes hierbij kun je denken aan tafelbladen, vensterbanken, etc.

Net als andere soorten multiplex bestaat Fins vuren uit verschillende lagen houtfineer. In het geval van 18 mm is de plaat opgebouwd uit 7-lagen. Deze lagen worden kruislings op elkaar gelegd en W.B.P. (watervast) verlijmd, waardoor de plaat zeer sterk en stabiel is maar ook water vast. De kopse kanten zijn door de laagjes sierlijk om te zien en worden vaak in het zicht gehouden.

Waar komt een Fins Vuren Underlayment vandaan?

De naam verklapt de herkomst al een beetje, de platen worden geproduceerd in Finland. Hier maken ze op technisch hoogwaardige wijze deze kwaliteitsplaat. De plaat heeft hierdoor een hoge stabiliteit en is vlak. Vuren multiplex is licht van gewicht en daardoor makkelijk te hanteren. Het blijft echter wel een constructieplaat. Dit betekent dat ze een stuk minder vlak zijn dan bijvoorbeeld een Populieren, Okoume of Berken multiplex. Is vlakheid een belangrijk kenmerk van je project kies dan voor 1 van deze multiplex soorten.

Eigenschappen van Fins Vuren Multiplex

Fins Vuren heeft een aantal unieke eigenschappen in vergelijking met ander plaatmateriaal. Het heeft ook relatief weinig structuur. Daarnaast is dit plaatmateriaal erg sterk, veerkrachtig en kan het veel gewicht dragen.

Waarvoor kan je Fins Vuren Multiplex gebruiken?

Fins Vuren multiplex is geschikt als constructieplaten voor binnen. Ze worden vaak gebruikt voor vloeren en wanden bij renovatie en woningbouw. Zonder afwerking is Fins vuren niet geschikt voor meubels en andere decoratieve toepassingen. Wanneer je de plaat goed afwerkt is deze zeker geschikt voor meubels en andere decoratieve toepassingen. Gebruik het materiaal alleen binnenshuis, voor langdurig plezier van het plaatmateriaal.

Wil je gelijk aan de slag met Fins Vuren? Kies dan voor een van onze alternatieve die je gelijk kan toepassen.

Auroco Multiplex: heeft aan een zijde B fineer kwaliteit. Het dekfineer aan de B kant van de plaat is geschuurd en ongevoegd. Reparaties aan B fineer is niet toegestaan. Wat wel voor kan komen zijn kleine pitkwastjes, korte kopscheurtjes en natuurlijke kleurnuances. B fineer is zeer geschikt voor decoratieve doeleindes en blank lakwerk.

DecoLegno S083 Millenium: Komt in een HPL en Gemelamineerd spaanplaat uitvoering. Hierbij heb je dezelfde look als Fins vuren maar behoudt je de functionele eigenschappen van HPL en Melamine dit zijn krasbestendig, kleurvast en vlekbestendig.

Nordus MDF Gefineerd 2-Zijdig Vivid Spruce: De Nørdus collectie is een fineer collectie die geïnspireerd is door de Scandinavische look. In de collectie zit de Vivid Spruce die dezelfde look als Fins vuren heeft maar al klaar is voor decoratieve doeleindes. Door de MDF drager blijft deze altijd vlak en perfect geschikt voor loshangende onderdelen zoals deuren. Het hoeft dus alleen nog gelakt te worden en het is klaar.

De voordelen van Fins Vuren Multiplex

Voordelen:

  • Licht van gewicht;
  • Makkelijk te verwerken;
  • Vlak en stabiel;
  • Snelle montagetijd;
  • Duurzaam;
  • Watervast;
  • Geschikt voor constructie en interieur.

Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Pellos Underlayment plaat?

Fins vuren is verkrijgbaar in de diktes 9, 12 en 18 mm. Daarnaast zijn de platen te verkrijgen met rechte kanten. Underlayment watervast 18 mm is ook te verkrijgen met Tong en Groef, ook wel tand en groef of mes en groef genoemd. Hiermee kan je de platen eenvoudig aan elkaar schuiven.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Spaanplaat is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp een vlak oppervlak hebben? Dan ben je misschien beter af met Populieren Multiplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik Spaanplaat op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten constructieplaten? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.