Klusadvies

Wat doet Adzaagt op het gebied van MVO?

Wat doet Adzaagt op dit moment aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? Om te beginnen zit Adzaagt op het industrieterrein De Trompet. De Trompet is een van de duurzaamste en milieuvriendelijkste bedrijventerreinen van Nederland. De Trompet valt op door zijn 80 meter hoge windmolen, architectuur en goede ligging. Het bedrijventerrein is ca. 18 hectare groot en heeft een directe aansluiting op de A9. Verder is er bij de ontwikkeling gezocht naar de juiste balans tussen milieu, ruimte en economie. Enkele duurzame kenmerken zijn:

·                    50% CO2 remissie t.o.v. andere terreinen;

·                    Hoge eisen warmte isolatie;

·                    Intensief ruimtegebruik door schakeling van ruimtes;

·                    Geclusterd groen;

·                    Collectieve ruimte voor laden en lossen;

·                    Geen gas gebruik.

Rest materiaal

Na het zagen van het plaatmateriaal blijft er rest materiaal, zaagsel en stof over hiervan gaat het restmateriaal naar het HMC.  Adzaagt draagt graag zijn steentje bij aan de volgende generatie interieurbouwers. Daarom doneren wij het restmateriaal van onze klanten aan het Hout- en Meubileringscollege. Zij maken er dan weer mooie projecten van. Het zaagsel en stof dat bij het zagen en frezen vrijkomt wordt opgevangen en hiervan worden briketten geperst. Het rest MDF en Spaanplaat dat overblijft wordt gerecycled door het CBM.

Woodloop

Zoals net al verteld werd wordt het overige MDF en spaanplaat gerecycled door het CBM dit wordt gedaan door het innovatieve recycle programma WoodloopWoodloop is een innovatieve organisatie die elke houtverwerker, retailer en plaatmateriaalproducent – van klein tot groot, lid en niet-lid – in staat stelt om MDF en Spaanplaat gemakkelijk én betaalbaar te recyclen.

Adzaagt heeft nu (19-7-2023) al 15.540kg MDF en overig AB hout, 19.250kg Spaanplaat gerecycled en 32.053 KG CO2 bespaart!

Stagiaires

Adzaagt is een erkend leerbedrijf als erkend leerbedrijf voldoe je aan enkele voorwaarden. Je biedt de student bijvoorbeeld een goede en veilige werkplek, waar de student ervaring opdoet met de werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep. Ook moet er een praktijkopleider zijn die de student op de werkvloer begeleidt. Wij proberen altijd een stagiaire in de werkplaats en op kantoor een stageplek te bieden.

Heliomare

Ook geeft Adzaagt leerlingen van Heliomare de kans om zich verder te ontwikkelen. Het onderwijs wordt gegeven vanuit de missie van Heliomare: ‘niemand aan de zijlijn’. Hiermee richt Heliomare zich op leerlingen met specifieke en speciale onderwijs- en ondersteuningsbehoeften.

Een succesverhaal is onze stagiaire Jochem. Deze kwam binnen via het traject van Heliomare op het speciaal onderwijs. Tijdens zijn stage heeft hij zich enorm ontwikkeld en een liefde opgebouwd voor het werken met zijn handen. Door zijn goede stage kan hij nu na de zomer starten met een niveau 2 bouwopleiding in het reguliere onderwijs. Dat is een enorme prestatie en wij zijn trots dat we daar een steentje aan hebben kunnen bijdragen!