Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. breedte (mm)
Structuur
more... less
Look & feel
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

DecoLegno

Voor Adzaagt gelden twee regels, dat zijn kwaliteit en duurzaamheid. En ook dan kiezen we voor alleen voor het beste. Daarom is er voor DecoLegno gekozen. Het is de missie van DecoLegno  om interieurarchitecten, ontwerpers, bouwers en meubelmakers te helpen bij het creëren en ontwikkelen van kwalitatieve, esthetische en duurzame interieurs. Daarvoor bieden zij een uitgebreide collectie passende materialen.

Gemelamineerd Spaanplaat DecoLegno
Bij gemelamineerd spaanplaat wordt spaanplaat aan beide zijdes verlijmd met een melamine laag. Melamine is een kunststof dat als een dun laagje melaminehars op het spaanplaat wordt aangebracht. Het melamine zorgt ervoor dat de oppervlakte van het plaatmateriaal stootvast, krasvast, vochtbestendig en hygiënisch is.
Bekijk alle Gemelamineerd...
DecoLegno HPL
HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, ook wel hard plastic genoemd. Het is een hoogwaardige plaat van 0,8 mm dik die als toplaag wordt toegepast in meubelmaatwerk. HPL kenmerkt zich door zijn krasvaste toplaag, is onderhoudsarm en vochtbestendig. Het wordt vaak toegepast als toplaag voor een   keukenblad, werkblad, achterwand, keukenspatwand, douchewand, deuren of balie. Wij kunnen HPL op elke gewenste drager verlijmen! Neem hiervoor contact op. Lees meer
Bekijk alle DecoLegno HPL

Wat is Cleaf decoratief plaatmateriaal van DecoLegno?

DecoLegno is de exclusieve dealer van decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. Cleaf maakt gebruik van hoogwaardige technologieën. Hierdoor is het mogelijk om natuurgetrouwe decors én voelbare structuren te ontwikkelen die niet onderdoen voor die van het echte materiaal. De uiteenlopende decors in de collectie hebben een hoge designwaarde en haken in op trends in de wereld van interieur en architectuur. Naast Cleaf heeft DecoLegno nog 2 andere collecties. Het betreft een solid surface collectie van het merk Durasein en een uitgesproken collectie HPL onder de naam HPL specials.

De uiteenlopende decors en voelbare structuren in de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf zijn uniek en hebben een hoge designwaarde. Voor ieder project is een passende oplossing in decorspaanplaat, HPL, MDF en bijpassend ABS-kantenband.

DecoLegno streeft naar een duurzame bedrijfsvoering. Verantwoord materiaalgebruik staat centraal in duurzaam interieurontwerp. Door de hoogwaardige kwaliteit van de materialen is de levensduur van het maatwerk hoog. Maar ook verantwoorde logistieke processen en het beheersen van afvalstromen spelen een belangrijke rol.

Waarom DecoLegno?

Met de FSC gecertificeerde collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf biedt DecoLegno een passend alternatief voor natuurlijke materialen. Innovatieve technologieën maken het mogelijk om decors én voelbare structuren te ontwikkelen die de beleving geven van materialen als hout, leer, beton, marmer of geweven textiel. Maar ook fluweelzachte, gladde varianten in eigentijdse unikleuren. De designwaarde haakt in op trends en ontwikkelingen in de wereld van interieur en architectuur.

Welke structuren zijn er van Cleaf?

Look & Feel - Uni kleuren

Ovatta

De verfijnde structuur Ovatta voelt zacht aan en heeft een matte uitstraling.

Talco

De Talco structuur van DecoLegno heeft een ultra matte finish en is leverbaar in eigentijdse marmer decors en diverse uni kleuren.

Piombo

De Piombo structuur heeft een super mat oppervlak en voelt fluweelzacht aan. Door het gebruik van innovatieve acrylharsen is Piombo ongevoelig voor vingerafdrukken.

Look & Feel - Grafisch

Cheope

De Cheope structuur heeft een driedimensionale structuur die speelt met licht en schaduw. De technologische innovatie van Cleaf heeft het mogelijk gemaakt om de vorm van piramides te vertalen naar decoratief plaatmateriaal.

Look & Feel - Stof & Leer

Primofiore

De Primofiore structuur heeft de look van leer in een voelbare structuur. Deze wordt gecombineerd met modieuze kleuren en is geïnspireerd door luxe designerstassen.

Penelope

De linnen textuur is wat de collectie “Penelope” van DecoLegno zo bijzonder maakt. Technologische innovatie bij Cleaf heeft het mogelijk gemaakt om een oppervlaktestructuur te creëren dat zowel voelbaar als optisch de beleving geeft van textiel.

Mosaico

De structuur Mosaico van DecoLegno geeft de beleving van hand gevlochten leer en is geïnspireerd op het tijdloze design van luxe lederwaren.

Look & Feel - Metallic

Reflex

De Reflex heeft de beleving van luxe zijde, met een subtiele verticale glansdraad. Met de Reflex creëer je een warme sfeer met een exclusieve uitstraling

Look & Feel - Natuursteen & Beton

Ares

De structuur van Ares is geïnspireerd op de uitstraling van traditioneel stucwerk. Het ruwe gevoel van een betonnen muur komt terug in het reliëf.

Talco

De Talco structuur van DecoLegno heeft een ultra matte finish en is leverbaar in eigentijdse marmer decors en diverse uni kleuren.

Concreta

De collectie Concreta van DecoLegno heeft de verfijnde structuur van cement en is gecombineerd met decors die de beleving geven van verweerd, gebladderd of juist minimalistisch beton, natuursteen of industrieel blauwstaal.

Look & Feel – Hout

Sherwood

Sherwood geeft de natuurlijke beleving van hout. Het voelbare reliëf is uniek in zijn soort en heeft een doorleefde, rustieke uitstraling. De matte optiek versterkt het natuurlijke karakter en deze combineert goed met andere materialen in het interieur.

Quercia

Structuur Quercia van Cleaf vindt haar oorsprong in eikenhout. In deze collectie decoratief plaatmateriaal beleef je de voelbare synchroon nerf van kwartiers hout. Dat geeft de natuurlijke beleving van geborsteld fineer.

Sablé

De Sablé structuur van DecoLegno is een matte, stroeve structuur met het effect van gezandstraald hout. Zandstralen haalt het natuurlijke karakter naar voren, doordat de zachtste delen van het hout weg gestraald worden. De nerf komt beter uit en het hout krijgt meer reliëf. Het effect is een prachtige rustieke uitstraling.

Corteccia

Synchroon structuur Corteccia van Cleaf vindt zijn oorsprong in kastanjehout. Zowel het decor als de voelbare structuur in deze collectie decoratief plaatmateriaal, geeft de natuurlijke beleving van hout

Fronda

Fronda van DecoLegno heeft de gelijkmatige structuur van gebeitst iepenhout. De voelbare nerf van deze variant decoratief plaatmateriaal heeft het verfijnde karakter van fineer. Ervaar de voornamelijk matte structuur die op subtiele wijze wordt doorbroken door licht, glanzende details.

Matrix

De structuur Matrix heeft een verticale structuur wat een natuurlijk gevoel geeft aan de diverse houtdecors. Het oppervlak van deze collectie decoratief plaatmateriaal is licht gepolijst.

Bruciato

Voor structuur Bruciato heeft DecoLegno zich laten inspireren door Shou Sugi Ban, een oude Japanse techniek waarbij het oppervlak van het hout wordt verbrand. De verkoolde laag beschermt het hout tegen rot en werkt tegelijkertijd brandvertragend.  

Uitleg dubbele structuren

Sommigen decors hebben twee structuren zoals het decor u129 Sherwood/Maloja en FA84 Cheope/Fiocco. Dit betekent dat aan de achterkant van de plaat een ander structuur zit. Hieronder wordt uitgelegd waarvoor de drie extra structuren staan:

Fiocco

Ben je op zoek naar decoratief plaatmateriaal dat de beleving geeft van marmer, beton of hout, maar vraagt de toepassing om een gladde oppervlaktestructuur? Dan is de collectie Fiocco van Cleaf iets voor jou.

De structuur is vlak en heeft een zijdeglans afwerking.

Riga

Structuur Riga van Cleaf brengt lineaire accenten aan in ieder interieur- of meubelontwerp. In deze driedimensionale structuur ervaar én voel je een hoog-en-laag lijnenspel.

Maloja

De collectie Maloja brengt rust in de wereld van de uitgesproken texturen waar het Italiaanse Cleaf om bekend staat. De voelbare structuur is subtiel en wordt gecombineerd met natuurlijke hout- of stoere beton decors.

De structuur geeft een rustige uitstraling met een lichte ribbel structuur.