Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Structuur
more... less
Look & feel
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

DecoLegno HPL

HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate. Het is een hoogwaardige plaat van 0,8 tot 1,0 mm dik. HPL kenmerkt zich door zijn krasvaste toplaag, is onderhoudsarm en vochtbestendig. Het wordt vaak toegepast als keukenblad, werkblad, achterwand, keukenspatwand, deuren of balie. DecoLegno levert HPL van het Italiaanse merk Cleaf, uit de HPL Specials collectie en diverse AFX-varianten. De AFX-varianten zijn voorzien van speciale anti-vingerafdruk eigenschappen. Wij kunnen HPL op elke gewenste drager verlijmen! Neem hiervoor contact op. Lees meer

Wat is Cleaf HPL van Decolegno?

HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate. HPL is een hoogwaardig plaatmateriaal van 0,8 tot 1,0 mm dik. HPL kenmerkt zich door zijn krasvaste toplaag en is onderhoudsarm en vochtbestendig. Een plaat is opgebouwd uit circa 10 lagen  kraftpapier, een toplaag en een beschermlaag die doordrenkt zijn is met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samengeperst worden. Dit zorgt voor de hardheid en krasvastheid.

Eigenschappen

Met de HPL collectie van het Italiaanse merk Cleaf biedt DecoLegno een passend alternatief voor natuurlijke materialen. Met de innovatieve technologieën maakt Cleaf het mogelijk om decors én voelbare structuren te ontwikkelen die de beleving geven van materialen als hout, leer, beton, marmer of geweven textiel. Maar ook fluweelzachte, gladde varianten in eigentijdse unikleuren. De designwaarde haakt in op trends en ontwikkelingen in de wereld van interieur en architectuur.

 Speciale eigenschappen

Duurzaam 

DecoLegno streeft naar een duurzame bedrijfsvoering. Verantwoord materiaalgebruik staat centraal in duurzaam interieurontwerp. Door de hoogwaardige kwaliteit van de materialen is de levensduur van het maatwerk hoog. Maar ook verantwoorde logistieke processen en het beheersen van afvalstromen spelen een belangrijke rol.

Antibacterieel 

Alle Cleaf  platen van DecoLegno hebben antibacteriële eigenschappen. Uit het testrapport  blijkt dat deze antibacteriele behandeling ervoor zorgt dat 99% van de levensvatbare cellen binnen 24 uur afsterven.

Met de keuze voor  antibacterieel plaatmateriaal lever je een betekenisvolle bijdrage aan een hygiënisch binnenklimaat. DecoLegno wil niet alleen een mooie ruimte mogelijk maken, maar  ook een veilige omgeving creëren, zodat  je zonder zorgen dingen kunt aanraken. Met de keuze voor  DecoLegno draag je actief bij aan een veilig en hygiënisch verantwoord binnenklimaat.

Waar kan je DecoLegno HPL toepassen?

HPL heeft verschillende eigenschappen die het geschikt maken om in de meest uiteenlopende projecten toe te passen. Het dichte oppervlak van HPL is onderhoudsvriendelijk, en heeft in veel gevallen antibacteriële eigenschappen. Dat maakt het geschikt voor ruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Denk aan een ziekenhuis, scholen en kinderdagverblijven, schoonheidssalon of tandartspraktijk. HPL is krasbestendig en kan daarom verwerkt worden als werkblad, receptiebalie of een buffet. Die plekken waar sprake is van intensief gebruik.

 

Vochtige ruimtes  

HPL is ook geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes. Omdat de platen altijd op een dragermateriaal bevestigd moeten worden, kun je in deze ruimtes kiezen voor watervast MDF of multiplex. De eigenschappen van de drager en de afwerking van de randen is van invloed op hoe het materiaal zich gedraagt in een vochtige ruimte. Door HPL zelf komt geen water en het zal niet delamineren. Dat maakt HPL bijvoorbeeld geschikt voor een verwerking als blad in een wastafelmeubel.

HPL verlijmen op een plaat

Dit zou je zelf kunnen doen door middel van contactlijm. Maar Adzaagt kan dit ook voor je uit handen nemen. Wij kunnen DecoLegno HPL op ELKE gewenste drager leveren. Zoals MDF of Multiplex. Hiervoor kan je snel een prijsaanvraag doen via de chat of neem contact met ons op via de mail of telefoon.

HPL verlijmen op een plaat

Dit zou je zelf kunnen doen middels contactlijm, maar met een professionele verwerking ben je gegarandeerd van een beter resultaat. Adzaagt kan dit voor je uit handen nemen. Wij kunnen alle DecoLegno HPL's op elke gewenste drager leveren. Zoals MDF of Multiplex. Hiervoor kan je een prijsaanvraag doen via de chat of neem contact op via de mail of telefoon.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

De collectie van DecoLegno is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

 

Hoe bestel ik Cleaf van DecoLegno op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.