Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Shinnoki
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Astrata

Astrata is wandbekleding op basis van gesneden hout (fineer) van gerecycleerde oude eiken balken. Door de verschillende diktes van de plankjes ontstaat er een subtiel 3D-oppervlak. Met Astrata kan je snel en eenvoudig een wand of ruimte afwerken met een minimum aan gereedschappen. De houten panelen kan je onzichtbaar en naadloos bevestigen. Adzaagt biedt drie uitvoeringen van Astrata, namelijk Harlem, Hoboken en Baltimore.

Wat is Astrata?

Astrata is wandbekleding op basis van gesneden hout, van gerecycleerde oude eiken balken. Door de verschillende diktes van de plankjes ontstaat een 3D-oppervlak. Astrata laat toe om snel en eenvoudig een wand of ruimte af te werken zonder zware inspanningen. Deze panelen worden geleverd per 3 panelen/ 1 doos, langszijden voorzien van mes en groef waardoor het eenvoudig te installeren is.  

Wat is Fineer?

Fineer is een laagje hout van 0,6 of 1,5 mm dik dat op plaatmateriaal, vaak MDF, wordt aangebracht. Fineer wordt geproduceerd door een stam in dunne laagjes te snijden. In tegenstelling tot massief hout, dat gezaagd wordt, benut houtfineer de stam optimaal en is er geen zaagverlies. Hierdoor is het een veel milieubewuster alternatief dan massief houtFineer behoudt de natuurlijke uitstraling en unieke kenmerken van echt hout, met authentieke kleur- en patroonverschillen. Met deze kenmerken onderscheidt fineer zich van de imitaties. Heb je nog meer vragen over fineer? Lees dan onze blog: Alles wat je moet weten over fineer.

Waarvoor kan je Astrata gebruiken?

Astrata kan alleen gebruikt worden voor wandbekleding.

Hoe installeer je Astrata?

Astrata panelen zijn heel eenvoudig te instaleren en daardoor kan iedereen het. De panelen kunnen overal toegepast worden om een wand of ruimte mee te bekleden. Doordat Astrata panelen naadloos in elkaar passen zie je geen randjes tussen de panelen, maar vormt het oppervlak één doorlopend geheel. De plaatsingsinstructies geven stap voor stap weer hoe de panelen geplaatst en gemonteerd moeten worden. Dit kan zowel op een houten wand als voor een betonnen wand gemonteerd worden door eerst de wand van een houten kader te voorzien. Voor de installatie van Astrata zijn geen bijzondere gereedschappen nodig.

 

De voordelen van Astrata

Voordelen 

·         Ecologisch product door het upcyclen van oude eiken balken;

·         Een karaktervolle en tijdloze uitstraling;

·         Naadloze afwerking;

·         Zeer eenvoudige installatie met een minimum aan gereedschappen;

·         Verpakt per 1m² in een stevige doos.

Hoeveel m2 zit er in een doos Astrata

Een paneel is 80 x 40 x 1,4 cm en is voorzien van een tand en groef. De panelen zitten per 3 stuks verpakt in een doos. Hierdoor zit er in elke doos +/- 1m² en is het dus heel eenvoudig rekenen (0,96m² netto per doos). Een doos met 3 panelen is 102 x 42 x 5,5 cm en weegt 9,6kg.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Astrata  is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp krasvast zijn? Dan ben je misschien beter af met ons HPL. HPL is krasvast en kunnen wij op ieder gewenste drager plakken. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat Fineer nauwelijks tot niet kromtrekt in tegenstelling tot massief hout?

Hoe bestel ik Astrata op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten fineer? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.