Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Dikte fineer
Filter

Klusadvies

Gefineerd MDF Scandinavische look Nørdus

De ‘Nørdus’ collectie bevat 8 designs die perfect passen bij een hedendaags interieur en die aanzetten tot creativiteit. Daarom zijn er bij elke houtsoort een aantal mogelijke afwerkingen met lak of olie voorgesteld. De olie kunnen wij desgewenst meeleveren.

De fineerdikte kan naargelang de houtsoort gekozen worden tussen 0,6 mm of 1,5 mm. De ene plaat wordt glad geleverd, andere decoren worden geborsteld geleverd. Een dikkere toplaag biedt de mogelijkheid om het oppervlak meer structuur te geven door diep te borstelen. Door de unieke mixmatch-techniek krijgen de fineerplaten een massief karakter, zonder optische onderbreking.

Wat is de Nørdus collectie

Met 'Nørdus' biedt Decospan een toegankelijke collectie van gefineerd plaatmateriaal die perfect past bij de trend, een Scandinavische en modernistische interieurvormgeving. Decospan ziet zichzelf als een deel van een wereldwijde gemeenschap die probeert om de schoonheid van de natuur te delen en er van te genieten op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier. Met 'Nørdus' kan je deze eenvoudige en toch praktische interieurtrend met tijdloze elegantie zelf beleven.

Voor 'Nørdus' wordt alleen het beste naald- en berkenhout verzameld en zorgvuldig verwerkt tot dun gesneden fineer. Op die manier wordt de grondstof geoptimaliseerd. Geavanceerde oppervlaktebehandelingen versterken de unieke schoonheid van hout en benadrukken het 3D aspect ervan. Deze collectie belichaamt de Scandinavische levensstijl en voedt ons met gezelligheid en warmte.

Wat is Fineer?

Fineer is een laagje hout van 0,6 of 1,5 mm dik dat op plaatmateriaal, vaak MDF, wordt aangebracht. Fineer wordt geproduceerd door een stam in dunne laagjes te snijden. In tegenstelling tot massief hout, dat gezaagd wordt, benut houtfineer de stam optimaal en is er geen zaagverlies. Hierdoor is het een veel milieubewuster alternatief dan massief houtFineer behoudt de natuurlijke uitstraling en unieke kenmerken van echt hout, met authentieke kleur- en patroonverschillen. Met deze kenmerken onderscheidt fineer zich van de imitaties. Heb je nog meer vragen over fineer? Lees dan onze blog: Alles wat je moet weten over fineer.

Waarvoor kan je Nørdus gebruiken?

Een veel voorkomende manier om de fineercollectie van Nørdus te gebruiken is om het Gefineerde MDF te gebruiken om meubels van te maken. In dat geval is het een vervanging van massief hout. Verder kan Gefineerd MDF voor alle binnenhuis interieurbouw toepassingen gebruikt worden, de populaire toepassingen zijn: keukenkastjes, tafels, kasten, stoelen en andere toepassingen waarbij een luxe uitstraling gewenst is. Natuurlijk is de keuze fineer niet voor elke klus optimaal. Voor een werkblad adviseren wij HPL te gebruiken. Dit is krasvast en daardoor erg duurzaam voor intensief gebruik. Adzaagt kan voor jou HPL op elke gewenste drager persen. In de collectie Unilin Evola HPL en DecoLegno zitten meerdere decor de look van Scandinavisch hout goed imiteert.

De voordelen van Nørdus

Voordelen 

·         Een goedkoper en duurzamer alternatief op massief hout;

·         Verkrijgbaar in verschillende bijzondere Scandinavische look fineren;

·         Verschillende structuren;

·         Splintert nagenoeg niet tijdens bewerking;

·         Hoge schroefvastheid;

·         Natuurlijke uitstraling door unieke houttekening;

·         Het materiaal is in de fabriek geperst op een drager plaat. Dit materiaal is standaard MDF, wat erg sterk is;

·         Niet tot nauwelijks kromtrekking in tegenstelling tot massiefhout;

·         Afkomstig uit goed beheerde bossen, FSC®-gecertificeerd;

·         Luxe uitstraling.

 

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de gefineerde MDF-plaat een randafwerking toe te voegen. Wij adviseren een kantfineer afwerking voor een massiefhout look en bescherming van de plaat.

Hier kan je kiezen uit:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant;
  • Kantfineer.

Nørdus prijs per m2

Nørdus fineer op MDF is beschikbaar in de dikte 19mm. De gefineerde MDF platen komen in de afmetingen 2790 x 1240 mm. Op een decor na, de Wild Pine, die komt in de maat 2500 x 1240 mm. De precieze prijs en maat die bij de Nørdus platen hoort kan je vinden in het productoverzicht van Nørdus.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Nørdus is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp krasvast zijn? Dan ben je misschien beter af met ons HPL. HPL is krasvast en kunnen wij op ieder gewenste drager plakken. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat Fineer nauwelijks tot niet kromtrekt in tegenstelling tot massiefhout?

Hoe Bestel ik Nørdus op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten fineer? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.