Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Querkus
Filter

Klusadvies

Querkus Eiken Collectie

Querkus is een collectie van decoratieve panelen van Eiken Fineer. Gefineerd MDF Eiken heeft een compacte kern van MDF plaatmateriaal. Deze plaat is tweezijdig voorzien van fineer (een dunne laag massief hout). Eikenhout staat centraal bij dit plaatmateriaal en kan als duurzaam product voor jouw klus gebruikt worden. Gefineerd MDF Querkus Eiken is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals voorgeschuurd, onbehandeld, geborsteld, hamerinslagen etc.

Wat is de Querkus Eiken collectie?

De Querkes eiken collectie is een collectie eiken fineer beplakt op MDF. Waarmee Decospan een antwoord op de hedendaagse interieurtrend uit Noord-Europa biedt. Eikenhout staat hierbij centraal en kan in verschillende varianten als duurzaam product in een interieur worden toegepast. Decospan doet dit door middel van het upcyclen van oude balken en anderzijds door ook nieuwe eikenbomen te verwerken. Deze verschillende grondstoffen worden gesneden tot fineerhout en via een uniek procedé aan elkaar verlijmd. Hierdoor krijg waardoor je een uniek en massief beeld krijgt. Deze techniek maakt het ook mogelijk om verschillende fineerdiktes te produceren maken waardoor er voor ieder budget of toepassing een oplossing is.

Wat is Fineer?

Fineer is een laagje hout van 0,6 of 1,5 mm dik dat op plaatmateriaal, vaak MDF, wordt aangebracht. Fineer wordt geproduceerd door een stam in dunne laagjes te snijden. In tegenstelling tot massief hout, dat gezaagd wordt, benut houtfineer de stam optimaal en is er geen zaagverlies. Hierdoor is het een veel milieubewuster alternatief dan massief houtFineer behoudt de natuurlijke uitstraling en unieke kenmerken van echt hout, met authentieke kleur- en patroonverschillen. Met deze kenmerken onderscheidt fineer zich van de imitaties. Hou er in je project wel rekening mee dat elke plaat anders is, omdat het een natuurproduct betreft. Tussen de platen kan er dus verschil zijn in uitstraling. De exacte kleur bepaal je door de afwerking met een lak of olie. 

Heb je nog meer vragen over fineer? Lees dan onze blog: Alles wat je moet weten over fineer.

Waarvoor kan je Querkus gebruiken?

Een veel voorkomende manier om de fineercollectie van Querkus te gebruiken is om het Gefineerde MDF te gebruiken om meubels van te maken. In dat geval is het een vervanging van massief hout. Verder kan Gefineerd MDF voor alle binnenhuis interieurbouw toepassingen gebruikt worden. De populaire toepassingen zijn: keukenkastjes, tafels, kasten, stoelen en andere toepassingen waarbij een luxe uitstraling gewenst is. Natuurlijk is de keuze fineer niet voor elke klus optimaal. Voor een werkblad adviseren wij HPL te gebruiken. Dit is krasvast en daardoor erg duurzaam voor intensief gebruik. Adzaagt kan voor jou HPL op elke gewenste drager persen. In de collectie Unilin Evola HPL zit de Master Oak structuur die de look en feel van echt eiken hout heeft.

Plaatmateriaal van Querkus

De fineer collectie van Querkus is speciaal ontwikkeld door Decospan om de natuur terug te krijgen in huis. De verschillende soorten fineer hebben een unieke uitstraling en worden zorgvuldig samengesteld. De Querkus panelen kunnen in drie groepen verdeeld  worden: Naturel, Vintage en Smoked. Kies voor de uitstraling die bij jou past en laat je verrassen door deze hoge kwaliteit, moderne panelen.

 

Natural

Natural brengt de eerlijke en ontwapenende schoonheid van de eik naar boven. Zonder franjes, gewoonweg puur natuur. Met hout van streng geselecteerde eiken, langzaam gegroeid in gecontroleerde en gereglementeerde groeizones.

Vintage

Oude materialen recupereren en ze een nieuwe bestemming geven, met respect voor het verleden. Dit is de echte spirit van de Oak Vintage look. Eiken balken die decennialang hebben dienst gedaan in treinen, worden nu verwerkt tot fineer met een rijk verleden en een warme uitstraling.

Smoked

Oak Smoked straalt pure klasse uit. Door de eik in de kern te roken, verkrijgt die een stoere uitstraling met eigenzinnig karakter. Het traditionele rookproces en de typische eigenschappen van het eikenhout zorgen voor een krachtige, donkere look. Oak Smoked doet denken aan exclusieve clubs en hotellobby’s met de beste whisky’s en sigaren.

Er zijn verschillende structuren mogelijk voor de afwerking van de toplaag:

Plain (zonder letter) Het plaatmateriaal is standaard voorgeschuurd met korrel 120 om vervolgens naar eigen wens te worden afgewerkt.

Brushed (B) Het plaatmateriaal is geborsteld. De natuurlijke houtstructuur wordt hierdoor verder zichtbaar. B1 is lichtgeborsteld, B2 is diep geborsteld.

Fineerkwaliteit:

Gefineerd MDF Querkus heeft een zichtzijde (A) en een tegenzijde (B).

Dekfineer kwaliteit A:

Het dekfineer aan de A kant van de plaat is volledig foutvrij, geschuurd en ongevoegd. Reparaties of onvolkomenheden zijn niet toegestaan.

Dekfineer kwaliteit B:

Het dekfineer aan de B kant van de plaat is geschuurd en ongevoegd. Reparaties aan B fineer zijn niet toegestaan. Wat wel voor kan komen zijn kleine pitkwastjes, korte kopscheurtjes en natuurlijke kleurnuances. B fineer is zeer geschikt voor blank lakwerk.

 

De voordelen van Querkus

Voordelen 

·         Een goedkoper en duurzamer alternatief op massief hout;

·         Verkrijgbaar in verschillende bijzondere eiken fineren

·         Verschillende structuren

·         Splintert nagenoeg niet tijdens bewerking

·         Hoge schroefvastheid

·         Natuurlijke uitstraling door unieke houttekening;

·         Het materiaal is in de fabriek geperst op een drager plaat. Dit materiaal is standaard MDF, wat erg sterk is;

·         Niet tot nauwelijks kromtrekking in tegenstelling tot massiefhout;

·         Afkomstig uit goed beheerde bossen, FSC®-gecertificeerd

·         Luxe uitstraling.

 

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de gefineerde MDF-plaat een randafwerking toe te voegen. Wij adviseren een kantfineer afwerking voor een massiefhout look en bescherming van de plaat.

Hier kan je kiezen uit:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant;
  • Kantfineer.

Querkus prijs per m2

Querkus fineer op MDF is beschikbaar in één dikte, 19mm. Het fineer komt in 3 verschillende diktes, 0,6 mm, 1 mm en 1,5 mm dik fineer. De precieze prijs die bij de Querkus platen hoort kan je vinden in het productoverzicht van Querkus.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Querkus is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp krasvast zijn? Dan ben je misschien beter af met ons HPL. HPL is krasvast en kunnen wij op ieder gewenste drager plakken. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat Fineer nauwelijks tot niet kromtrekt in tegenstelling tot massief hout?

Hoe Bestel ik Querkus op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten fineer? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.