Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Berken Multiplex met HPL

Berken Multiplex met HPL, ook wel bekend als Topfix of Certiberken, is opgebouwd uit verschillende lagen berkenfineer van eenzelfde dikte. Deze is 2-zijdig beplakt met HPL. In vergelijking met Populieren multiplex met HPL is Berken Multiplex met HPL een sterkere plaat. Door het lichte gewicht van de fineerlagen ontstaat er een kwalitatief en stabiele plaat. De multiplexplaat is tweezijdig beplakt met HPL. Dit maakt Berken Topfix een kant-en-klaar product, de ideale basis voor diverse klussen binnenshuis! Andere diktes, afmetingen of kleuren, bijvoorbeeld uit de Unilin Evola HPL collectie, kunnen wij zonder problemen maken. Neem hiervoor contact op.

Tip; laat de plaat voorzien van een verjonging. Hierdoor krijg je een luxe uitstraling van je werkblad of tafel. 

Wat is Topfix Berken Multiplex met HPL?

Topfix Berken Multiplex + HPL is een collectie Berken Multiplex, die tweezijdig is beplakt met diverse decoren HPL uit de UNILIN Evola collectie. Deze collectie is de ideale basis voor diverse klussen binnenshuis waar een betere kwaliteit gewenst is. Topfix Berken Multiplex + HPL is hiervoor een budgetvriendelijk alternatief!

Wat is Berken Multiplex?

Berken Multiplex CP/CP is opgebouwd uit een aantal gelijkmatige lagen houtfineer, welke kruislings WBP verlijmd zijn, WBP staat voor water boiled proof. Dit betekent dat het Multiplex minimaal 72 uren in een kookproef kan doorbrengen. In deze 72 uren mogen de verschillende lagen van het Multiplex niet losraken. Hierdoor ontstaat een plaat die niet alleen sterker is dan massief hout maar ook beter tegen water kan.

Eigenschappen van Berken beplakt met HPL

Topfix heeft een toplaag van HPL. Dit betekent dat het sterk en krasbestendig is, onderhoudsarm, breed toepasbaar, ideaal voor hygiënische omgevingen, het materiaal houdt geen vuil vast en is bestand tegen water. En dan als kers op de taart is Topfix uit voorraad leverbaar en daarom budgetvriendelijker. Zit jouw gewenste decor niet tussen de collectie? Of heb je toch liever een andere HPL beplakt op plaat? Wij kunnen elk merk HPL beplakken op elke gewenste dikte en drager, zoals alle soorten MDF en Multiplex. Neem dan contact met ons op.   

Door de opbouw van multiplex heeft multiplex een aantal unieke eigenschappen. Multiplex werkt het niet onder invloed van vocht en wisselende temperaturen. Ook is berken multiplex sterker en lichter dan MDF en massief hout. En als laatst is multiplex ook veel vlakker dan massief hout, waardoor het gemakkelijk strak is af te werken.

Waar kan je Topfix Berken Multiplex voor gebruiken?

 • Slaapkamermeubels;
 • Kastinterieur;
 • Badkamermeubels;
 • Keuken;
 • Voorraadkasten;
 • Ombouw;
 • Schuifdeuren;
 • Werkblad.

De voordelen van Topfix Berken Multiplex

Voordelen

 • Krasvast;
 • Heeft oneindig veel toepassingen in de bouw, meubelindustrie en de interieurbouw;
 • Berken Multiplex is zeer geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen en heeft een hoge slijtvastigheid;
 • HPL is bestand tegen water en zonlicht;
 • Beschikbaar in verschillende kleuren en structuren;
 • Ideaal voor hygiënische omgevingen, het materiaal houdt geen vuil vast;
 • Krasbestendig en onderhoudsarm;
 • Kleurvast;
 • Is geschikt voor constructieve toepassingen
 • Budgetvriendelijk;
 • Geschikt voor buitentoepassing het zwelt namelijk niet op.
 • HPL is geschikt voor meubilair wat intensief gebruikt wordt.

 

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de Topfix Berken Multiplex-plaat een randafwerking toe te voegen. De zijdes dienen afgewerkt te worden om vervuiling en verkleuring te voorkomen. Dit kan je zelf aflakken of verven. Wij adviseren een PVC kantenband afwerking voor een complete look en bescherming van de plaat. Wij passen standaard een kantenband toe in dezelfde kleur en structuur als de toplaag. MAAR wij bieden ook de mogelijkheid om de zijdes te voorzien van een PVC kantenband die de uitstraling heeft van de opbouw van het Berken Multiplex. Dit scheelt je zelf veel werk, maar je behoud wel de natuurlijke uitstraling van dit product. Als dit gewenst is kan je dit aangeven bij de opmerkingen bij je bestelling.

Hier kan je kiezen uit:

 • Verstek onder of bovenkant;
 • Schuine kant onder en/of bovenkant;
 • Afronden onder en/of bovenkant;
 • PVC- kantenband;
 • Verjongen.

Topfix Berken prijs per m2

Berken Multiplex + HPL is verkrijgbaar in 2 verschillende diktes. De prijs van Topfix Berken Multiplex per vierkante meter is afhankelijk van de dikte van de plaat. De drie diktes zijn van 10.4mm en 18mm Om te zien welke prijs bij welke dikte hoor kan je zien in het productoverzicht van Topfix Berken Multiplex

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Topfix Berken Multiplex is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Prijstechnisch is de MDF V313 met HPL interessanter. De zijdes kan je laten voorzien van kantenband met de uitstraling van de opbouw van een Berken Multiplex. Dit geeft het aanzicht van een Berken Multiplex, maar voor een fractie van de prijs. Maar moet jouw gedroomde ontwerp van echt hout zijn? Dan ben je misschien beter af met ons Gefineerd MDF. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat Multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe Bestel ik Topfix Berken Multiplex op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten HPL beplakt op plaat? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  klantenservice@adzaagt.nl of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.