Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Arpa Fenix HPL

Fenix is het eerste merk HPL welke een thermische herstelling van kleine krasjes heeft geïnnoveerd. Het zelf herstellende, waterafstotende, hittebestendige en de krasbestendige eigenschappen maakt het tot een unieke plaat met een lange levensduur. Wij kunnen deze ook op elke gewenste drager verlijmen! Neem hiervoor contact op.  Lees meer

Let op! HPL kan Ad niet voor je bewerken. Dit kun je wel eenvoudig zelf doen.

Wat is Fenix HPL?

Fenix is het eerste merk HPL welke een thermische herstelling van kleine krasjes heeft geïnnoveerd. Het zelfherstellende, waterafstotende, hittebestendige en de krasbestendige eigenschappen maakt het tot een unieke plaat met een lange levensduur. De Fenix collectie heeft een ruime keuze aan kleuren. Zowel uni kleuren als mooie metal decoren.

Collecties Fenix

  • NTM: smart materialen en matte oppervlakken. Fenix NTM heeft ze. Nu verkrijgbaar in tijdloze kleuren voor verticale en horizontale toepassingen.
  • NTM Bloom: meer innovatieve decoren met gebruik van meer natuurlijke grondstoffen. Fenix NTM is verrijkt met bloom, een nieuwe kerntechnologie, waarvoor nieuwe kleuren zijn ontwikkeld. 
  • NTA: een gesterkt metalen oppervlak: uiterst mat, zacht aanvoelend, anti-vingerafdruk en met een weerstand voor kleine oppervlakkige krasjes 

Wat is HPL?

HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, ook wel hard plastic genoemd. Het is een hoogwaardige plaat van 0,7 mm dik die als toplaag wordt toegepast. HPL kenmerkt zich door zijn krasvaste toplaag en is onderhoudsarm en vochtbestendig. Het wordt vaak toegepast als keukenblad, werkblad, keukenspatwand, douchewand of balie. Lees hier alles wat je moet weten over HPL

Eigenschappen?

HPL heeft unieke eigenschappen. Doordat de toplagen zijn doordrenkt met fenolhars en bij de productie de lagen samen gevoegd worden onder hoge druk en temperatuur ontstaat er een zeer dichte en zeer harde plaat. De toplagen zijn zo hard en dicht dat ze niet allen krasvast worden, maar ook zonlicht en vocht kunnen weren. Daarnaast is het materiaal slagvast en weerbestendig. Ook is het bestand tegen chemicaliën en heeft het elektrische isolerende eigenschappen. High Pressure Laminate is duurzaam

Voor en nadelen HPL

Voordelen

  • Verrassend assortiment aan levendige en matte kleuren
  • Krasvast oppervlak
  • Hygiënisch en eenvoudig te reinigen
  • Spat watervast oppervlak
  • Nieuwe technologie dat krassen hersteld

Nadelen

  • Niet geschikt voor buitentoepassingen

Onderhoudsarm

HPL is geschikt voor intensief gebruik en vormt vaak de decoratieve toplaag van meubels die tegen een stootje moeten kunnen. Door de slijtvaste en krasbestendige eigenschappen heeft HPL een lange levensduur. De UV-bestendigheid van de platen maakt dat ze niet verkleuren in de zon. Wel zo fijn als je een werkplek bij het raam creëert bijvoorbeeld! In ons HPL assortiment hebben wij hebben diverse decoren die vingerafdruk vrij zijn. In de Unilin Evola collectie is de Structuur MST vingerafdruk vrij. Nog een plaat die vingerafdrukvrij is in het assortiment van Adzaagt is de MDF 1-Zijdig Arpa Fenix HPL 0720 NTM op deze plaat is de HPL al beplakt op de plaat, wel zo makkelijk.

Bij wat voor toepassingen gebruik je HPL?

HPL wordt gebruikt voor interieurtoepassingen waarbij krasvastheid en onderhoudsarm belangrijk is. Doordat HPL op een drager geplakt dient te worden zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan het persen op een Berken Multiplex. Hiermee kan je de mooiste tafelbladen maken die een leven lang meegaan. Wij kunnen deze in elke vorm frezen en zelfs voorzien van een verjonging. Maar ook kunnen er bureaubladen, (schuif)deuren, keukenspatwanden en keukenbladen van gemaakt worden. Omdat HPL waterbestendig is, kan het goed gebruikt worden voor het inrichten van een sanitaire ruimte of keuken.

HPL verlijmen op een plaat

Dit zou je zelf kunnen doen door midden van contactlijm, maar met een professionele verwerking ben je gegarandeerd van een beter resultaat. Adzaagt kan dit voor je uit handen nemen. Wij kunnen alle HPL's van ieder merk op elke gewenste drager leveren. Zoals MDF of Multiplex. Hiervoor kan je een prijsaanvraag doen via de chat, contact opnemen via de mail of ons telefoonnummer.

Let op! HPL kan Ad niet voor je bewerken. Dit kun je wel eenvoudig zelf doen.