Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
more... less
Max. lengte (mm)
more... less
Max. breedte (mm)
Houtsoort
laags
Uitvoering
Filter

Klusadvies

Massief

Toe aan een nieuw project? Met de Massief Houten Panelen van Adzaagt haal je een bijzonder en rustiek plaatmateriaal in huis. Massief betekent 100% puur hout en is zeer geschikt voor een vloer, garderobekast of wand. Met Massief Hout ben je verzekerd van een stevige basis voor het uiteindelijke eindproduct. En dat staat als een huis, toch? Ad kan Massief Hout op maat laten zagen, zodat het direct klaar is voor gebruik. Check! Lees meer

Eiken Massief
Eikenhout wordt vaak aangeduid met verschillende kwalificaties, waaronder massief, foutvrij, licht rustiek en zwaar rustiek. Lees meer
Bekijk alle Eiken Massief
Massief houten panelen DGL
Massieve Houten Panelen bestaan uit over de lengte niet onderbroken lamellen (stroken hout) van een bepaalde breedte. De doorgaande lamellen creëren hierdoor een rustige uitstraling wat de structuur van het hout beter naar voren laat komen. Adzaagt levert een ruim aanbod in Massief Houten Panelen met Doorgaande Lamellen qua houtsoort, diktes en afmetingen.
Bekijk alle Massief houten panelen...
Bamboe Massief
Bamboe Massief plaatmateriaal is een decoratief plaatmateriaal. Het is opgebouwd uit meerdere lagen bamboe en beschikbaar in verschillende uitvoeringen: density, plain pressed en side pressed. Bij de density-uitvoering zijn de bamboestammen versnipperd en weer samengeperst onder hoge druk voor een tropische hardhout uitstraling. Bij de plain pressed (horizontaal) variant zie je nog hele duidelijke verdikkingen (knopen) van de bamboe stam. De side pressed (verticaal) variant kenmerkt zich door smalle banen en meer lijnenpatroon. Massief Bamboe is vooral interessant voor gebruik waar de zijkant zichtbaar is, zoals bij traptreden of een keukenblad.
Bekijk alle Bamboe Massief
Massief houten panelen GVL
Panelen van Massief Hout bestaan uit meerdere houten planken. Dit worden ook wel lamellen genoemd. Deze lamellen zijn met elkaar verlijmd. Bij Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen zijn de uiteinden van de lamellen gefreesd, zodat de lamellen verbonden kunnen worden. Deze lamellen zijn ca. 45 millimeter breed en lopen in de lengterichting van de plaat. Adzaagt levert een ruim aanbod in Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen qua houtsoort, diktes en afmetingen.
Bekijk alle Massief houten panelen...
Rubberwood
Rubberwood massieve panelen zijn samengesteld uit lamellen die met een perfecte vingerlas aan elkaar zijn verlijmd. De lamellen kunnen van kleur verschillen en daardoor hebben de platen en speels karakter. Rubberwood is een hardhout dat duurzaam is gekapt. De rubberbomen worden pas gekapt nadat de latexproductie afgelopen is. Voorheen werden de bomen verbrand, nu worden ze hergebruikt voor het produceren van deze panelen. Er worden jonge bomen voor terug geplant.  De platen worden gekenmerkt door een mooie lichte kleur, hoge stabiliteit en uitstekende bewerkbaarheid. Vanwege hun duurzaamheid en uitstekende afwerking zijn deze panelen ideaal voor interieurtoepassingen en meubelproductie.  Lees meer
Bekijk alle Rubberwood
Massief houten paneel 3-lagen DGL
Adzaagt levert Massieve 3-lagen Panelen in verschillende uitvoeringen, zoals eiken, esdoorn, beuken, grenen, kersen, vuren etc. Alle panelen bestaan uit doorgaande lamellen. Dit houdt in dat de massieve panelen uit vaste banen bestaan die niet onderbroken worden. Dat geeft het materiaal een stijlvolle en natuurlijke look. Door het speciale productieproces zullen de Massieve 3-lagen Panelen niet kromtrekken.
Bekijk alle Massief houten paneel...

Wat is Massief hout?

Door de opbouw van massief hout is het zeer sterk. Het massieve hout laat zich makkelijk kleuren wat ervoor zorgt dat haast alle kleuren mogelijk zijn. Daarnaast kunnen oneffenheden zoals kleine beschadigingen en vlekken makkelijk hersteld worden met het juiste product. Wel is massief hout gevoelig voor zonlicht en een slechte luchtvochtigheid. Het gaat dan krimpen of uitzetten, waardoor hout kan vervormen of zelfs scheuren.

Waarvoor kan je massief gebruiken

Een veel voorkomende manier om Massief te gebruiken is:

 • Traptreden;
 • Panelen;
 • Tafelbladen;
 • Werkbladen;
 • Keuken;
 • Boekenplank;
 • Kasten;
 • Kastenplanken;
 • Deuren.

Varianten Massief hout

Massief Houten Panelen met Doorgaande Lamellen

Massieve Houten Panelen met doorgaande lamellen zijn zoals de naam al verklapt Massieve panelen die opgebouwd zijn uit doorgaande lamellen. Lamellen zijn kleine houten planken die volledig bestaan uit puur hout. De doorgaande lamellen creëren hierdoor een rustige uitstraling wat de structuur van het hout beter naar voren laat komen.

 

Bamboe

Reuzenbamboe is een grassoort die razendsnel volwassen groeit. Het reuzenbamboe waarvan ons materiaal gemaakt is, groeit binnen 5 jaar tot wel 20 meter hoog! Na de 5 jaar wordt het bamboe gekapt. In tegenstelling tot een boomsoort sterft de wortelstok niet na de oogst. Integendeel, door het oogsten van de volwassen stammen neemt de opbrengst en de kwaliteit van de plantage juist toe. Bamboe is een duurzame vervanger voor de houtkap. Maar niet alleen is Bamboe een vervanger voor de houtkap, maar Bamboe kan ook heel goed gebruikt worden als decoratief plaatmateriaal. Het plaatmateriaal is opgebouwd uit meerdere lagen bamboe en beschikbaar in verschillende uitvoeringen: density, plain pressed en side pressed. Massief Bamboe is vooral interessant voor gebruik waar de zijkant zichtbaar is, zoals bij traptreden of een keukenblad.

 

Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen

Massieve Houten Panelen met Gevingerlaste lamellen zijn zoals de naam al verklapt Massieve panelen die opgebouwd zijn uit Gevingerlaste lamellen. Lamellen zijn kleine houten stroken die volledig bestaan uit puur hout. Bij Gevingerlaste Lamellen zijn de uiteinden van de lamellen gefreesd, zodat de lamellen verbonden kunnen worden door middel van een vingerlas. Deze lamellen zijn ca. 45 millimeter breed en lopen in de lengterichting van de plaat.

 

Massief houten paneel 3-lagen DGL

Massieve Houten Panelen met doorgaande lamellen zijn zoals de naam al verklapt massieve panelen die opgebouwd zijn uit doorgaande lamellen. Lamellen zijn kleine houten planken die volledig bestaan uit puur hout. De doorgaande lamellen creëren hierdoor een rustige uitstraling wat de structuur van het hout beter naar voren laat komen.

Door het speciale productieproces van de 3-laagse panelen is dit type massief het meest stabiele van alle massief platen. Dit komt doordat de panelen opgebouwd zijn uit 3 lagen kruislings verlijmd hout. Door de 3-laagse opbouw zijn dit de meest sterke en stabiele platen van alle massieve panelen.

 

Rubberwood

Rubberwood wordt geproduceerd uit het vrijgekomen agro-afval van rubberboom-plantages. Na ongeveer 25 jaar eindigt de commerciële levenscyclus van een rubberboom. Hierna worden plantages gerooid en direct weer opnieuw aangeplant. De exploitatie van deze plantages is van groot sociaal belang, schept werkgelegenheid en garandeert een duurzaam bestaan voor de lokale bevolking. Door de rubberboom-stammen industrieel te verwerken naar plaatmateriaal wordt er een twee levenscyclus gerealiseerd na de latex-productie. Voor deze panelen wordt dus geen apart bos gekapt en plantages worden direct opnieuw aangeplant. Rubberwood panelen zijn hiermee duurzamer dan FSC. Bovendien zijn ze formaldehyde vrij en CO2 neutraal.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de soorten Masieve-platen een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

 • Verstek onder of bovenkant;
 • Schuine kant onder en/of bovenkant;
 • Afronden onder en/of bovenkant.
 • Verjongen

Alternatieve voor Massief

Is Massief niet wat je zoekt? Bekijk ons gehele assortiment plaatmateriaal. In het  assortiment van Adzaagt vind je ongetwijfeld het ideale plaatmateriaal voor jouw project! Dit wordt tot op de millimeter nauwkeurig op maat gezaagd.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Massief hout is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Past de lamellen look niet bij jouw gedroomde ontwerp? Kijk dan eens bij Fineer of gemelamineerd. In deze categorieën hebben wij decoren van echt hout of die de look van hout hebben. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat de Massieve 3-lagen plaat nauwelijks tot niet kromtrekt in tegenstelling tot standaard massief hout

Hoe bestel ik Massief Houten Panelen met Doorgaande Lamellen op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Massief? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.