Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
laags
Uitvoering
Filter

Klusadvies

Bamboe Massief

Bamboe Massief plaatmateriaal is een decoratief plaatmateriaal. Het is opgebouwd uit meerdere lagen bamboe en beschikbaar in verschillende uitvoeringen: density, plain pressed en side pressed. Bij de density-uitvoering zijn de bamboestammen versnipperd en weer samengeperst onder hoge druk voor een tropische hardhout uitstraling. Bij de plain pressed (horizontaal) variant zie je nog hele duidelijke verdikkingen (knopen) van de bamboe stam. De side pressed (verticaal) variant kenmerkt zich door smalle banen en meer lijnenpatroon. Massief Bamboe is vooral interessant voor gebruik waar de zijkant zichtbaar is, zoals bij traptreden of een keukenblad.

Wat is Bamboe?

Reuzenbamboe is een grassoort die razendsnel volwassen groeit. Het reuzenbamboe waarvan ons materiaal gemaakt is, groeit binnen 5 jaar tot wel 20 meter hoog! Na de 5 jaar wordt het bamboe gekapt. In tegenstelling tot een boomsoort sterft de wortelstok niet na de oogst. Integendeel, door het oogsten van de volwassen stammen neemt de opbrengst en de kwaliteit van de plantage juist toe. Bamboe is een duurzame vervanger voor de houtkap. Maar niet alleen is Bamboe een vervanger voor de houtkap, maar Bamboe kan ook heel goed gebruikt worden als decoratief plaatmateriaal. Het plaatmateriaal is opgebouwd uit meerdere lagen bamboe en beschikbaar in verschillende uitvoeringen: density, plain pressed en side pressed. Massief Bamboe is vooral interessant voor gebruik waar de zijkant zichtbaar is, zoals bij traptreden of een keukenblad.

Wat is het Verschil tussen Density, Side en Plain pressed?

Voordat de Bamboe gebruikt kan worden als plaatmateriaal moeten er nog enkele dingen gebeuren. Als eerst moet de groene buitenstam verwijderd worden. Daarna wordt de stam in strips gesneden. Deze strips worden op 3 manieren verwerkt naar een plaat. Hieronder wordt uitgelegd hoe dat gedaan worden:

Density (BP)

Bij de density-uitvoering worden de bamboe strips, voordat ze worden verlijmd, onder hoge druk geperst (gecomprimeerd). Door deze bewerking neemt de dichtheid sterk toe waardoor het eindproduct veel harder wordt. De look van Density® bamboe is uniek: het lijkt op hout met zijn gevlamde structuur waarbij de bamboeknopen subtiel zichtbaar blijven.

 Bamboe BP

Plain pressed (PP)

Bij de plain pressed (horizontaal) variant worden de strips horizontaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een breed lijnenpatroon waarin de karakteristieke bamboeknopen duidelijk zichtbaar zijn. (breder dan bij side pressed)

 Bamboe pp

Side pressed (SP)

Bij de side pressed (verticaal) variant worden de strips verticaal naast elkaar geplaatst en verlijmd. Hierdoor ontstaat een fijn lijnenpatroon waarin de bamboeknopen subtiel zichtbaar zijn.

 

Verschil 1, 3 en 5-laags Bamboe

Hoeveel laags gewenste is voor je project is afhankelijk van de gewenste uitstraling en de toepassing. plaat gaat worden heeft voornamelijk te maken met de dikte van de plaat. Dit komt doordat de plaat veel stabieler wordt met het toevoegen van een extra bamboe laag.

1 laags:

 1L

3 Laags:

 

5 laags:

 Bamboe 5L

Waarvoor kan je Bamboe massief gebruiken?

Een veel voorkomende manier om Bamboe te gebruiken is:

 • Traptreden;
 • Panelen;
 • Tafelbladen;
 • Werkbladen;
 • Keuken;
 • Boekenplank;
 • Kasten;
 • Kastenplanken;
 • Deuren.

 

De voor- en nadelen van massief Bamboe hout

Voordelen: 

·         Stabiele plaat (weinig krimp/zwel);

·         Hoogwaardige kwaliteit;

·         Prachtig uiterlijk door nerfstructuren en warme uitstraling

·         Slijtvast;

·         Onuitputtelijke grondstof;

·         Hoge buigsterkte;

·         CO2 neutraal;

·         Duurzaam.

Nadelen:

·         Niet geschikt voor buitentoepassingen.

Bamboe prijs per m2

Bamboe platen zijn beschikbaar in meerdere diktes van 4 mm tot 40 mm. De Massieve platen komen in verschillende afmetingen. De precieze prijs en maat die bij de Bamboe platen hoort kan je vinden in het productoverzicht van Bamboe.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de Bamboe plaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

 • Verstek onder of bovenkant;
 • Schuine kant onder en/of bovenkant;
 • Afronden onder en/of bovenkant.

 

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Massief Bamboe hout is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Past de bamboe look niet bij jouw gedroomde ontwerp? Kijk dan eens bij Fineer of Melamine. In deze categorieën hebben wij decoren van echt hout of die de look van hout hebben. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen.

Hoe bestel ik Bamboe op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Massief? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.