Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Houtsoort
Filter

Klusadvies

Massief houten panelen GVL

Panelen van Massief Hout bestaan uit meerdere houten planken. Dit worden ook wel lamellen genoemd. Deze lamellen zijn met elkaar verlijmd. Bij Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen zijn de uiteinden van de lamellen gefreesd, zodat de lamellen verbonden kunnen worden. Deze lamellen zijn ca. 45 millimeter breed en lopen in de lengterichting van de plaat. Adzaagt levert een ruim aanbod in Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen qua houtsoort, diktes en afmetingen.

Wat is Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen?

Massieve Houten Panelen met Gevingerlaste lamellen zijn zoals de naam al verklapt Massieve panelen die opgebouwd zijn uit Gevingerlaste lamellen. Lamellen zijn kleine houten stroken die volledig bestaan uit puur hout. Bij Gevingerlaste Lamellen zijn de uiteinden van de lamellen gefreesd, zodat de lamellen verbonden kunnen worden door middel van een vingerlas. Deze lamellen zijn ca. 45 millimeter breed en lopen in de lengterichting van de plaat.

Wat is Massief Hout?

Door de opbouw van massief hout is het zeer sterk. Het massieve hout laat zich makkelijk kleuren wat ervoor zorgt dat haast alle kleuren mogelijk zijn. Daarnaast kunnen oneffenheden zoals kleine beschadigingen en vlekken makkelijk hersteld worden met het juiste product. Wel is massief hout gevoelig voor zonlicht en een slechte luchtvochtigheid. Het gaat dan krimpen of uitzetten, waardoor hout kan vervormen of zelfs scheuren.

 

Waarvoor kan je Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen gebruiken?

Een veel voorkomende manier om Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen te gebruiken is:

 • Salontafel;

 • Kastenwand;

 • Wanden;

 • Vloeren;

 • Tafelbladen;

 • Werkbladen;

 • Keukenbladen;

 • Bureaus.

 

De voor- en nadelen van Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen

Voordelen: 

·         In groot formaat beschikbaar;

·         Eenvoudig in gebruik en montage;

·         Speels uiterlijk;

·         Hoogwaardige kwaliteit;

·         Eenvoudig te bewerken;

·         Hoge buigsterkte;

·         Goedkoper dan Massief houten panelen met doorgaande lamellen.

Nadelen:

·         Niet geschikt voor buitentoepassingen.

·         Kans op kromtrekken. Bij Massief Houten Paneel 3-Lagen DGL minder risico op kromtrekken.

Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen prijs per m2

Massief houten panelen met Gevingerlaste lamellen zijn beschikbaar in meerdere diktes 19 mm en 38 mm. De Massieve platen komen in verschillende afmetingen. De precieze prijs en maat die bij de Massief Houten panelen met Gevingerlaste lamellen platen hoort kan je vinden in het productoverzicht van massief houten panelen met Gevingerlaste lamellen.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de massieve plaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

 • Verstek onder of bovenkant;

 • Schuine kant onder en/of bovenkant;

 • Afronden onder en/of bovenkant.

 

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Massief hout is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Past de gevingerlaste lamellen look niet bij jouw gedroomde ontwerp? Kijk dan eens in de melamine categorie. In deze categorie hebben wij decoren die de look van hout hebben maar ook van stof, steen of unikleuren. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen.

 

Hoe bestel ik Massief Houten Panelen met Gevingerlaste Lamellen op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Massief? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.