Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Houtsoort
Filter

Klusadvies

Rubberwood

Rubberwood massieve panelen zijn samengesteld uit lamellen die met een perfecte vingerlas aan elkaar zijn verlijmd. De lamellen kunnen van kleur verschillen en daardoor hebben de platen en speels karakter. Rubberwood is een hardhout dat duurzaam is gekapt. De rubberbomen worden pas gekapt nadat de latexproductie afgelopen is. Voorheen werden de bomen verbrand, nu worden ze hergebruikt voor het produceren van deze panelen. Er worden jonge bomen voor terug geplant. 

De platen worden gekenmerkt door een mooie lichte kleur, hoge stabiliteit en uitstekende bewerkbaarheid. Vanwege hun duurzaamheid en uitstekende afwerking zijn deze panelen ideaal voor interieurtoepassingen en meubelproductie. Lees meer

Wat is Rubberwood?

Rubberwood wordt geproduceerd uit het vrijgekomen agro-afval van rubberboom-plantages. Na ongeveer 25 jaar eindigt de commerciële levenscyclus van een rubberboom. Hierna worden plantages gerooid en direct weer opnieuw aangeplant. De exploitatie van deze plantages is van groot sociaal belang, schept werkgelegenheid en garandeert een duurzaam bestaan voor de lokale bevolking. Door de rubberboom-stammen industrieel te verwerken naar plaatmateriaal wordt er een twee levenscyclus gerealiseerd na de latex-productie. Voor deze panelen wordt dus geen apart bos gekapt en plantages worden direct opnieuw aangeplant. Rubberwood panelen zijn hiermee duurzamer dan FSC. Bovendien zijn ze formaldehyde vrij en CO2 neutraal.

Waarvoor kan je Rubberwood gebruiken?

Je kan Rubberwood voor alle binnenhuis interieurtoepassingen gebruiken. Denk hier aan:

 • Traptreden;
 • Panelen;
 • Tafelbladen;
 • Werkbladen;
 • Keuken;
 • Boekenplank;
 • Kasten;
 • Kastenplanken;
 • Deuren.

Welke uitvoeringen Rubberwood zijn te verkrijgen?

Rubberwood is verkrijgbaar in twee kwaliteiten, een AB kwaliteit en een C kwaliteit. Kwalitatief zijn de 2 varianten gelijk, het verschil zit in het uiterlijk.

Bij de AB kwaliteit is de bovenzijde foutvrij, de onderzijde is licht rustiek, de lamellen zijn op kleur en de structuur is geselecteerd. De bovenzijde is in principe noest en schadevrij, een incidentele noest is toegestaan maar spint hout of kopse kant scheurtjes zijn niet toegestaan.

De C kwaliteit is zowel boven als onder rustiek, noesten tot 35 mm zijn toegestaan, pitjes onbewerkt aanwezig, kleurverschillen tussen de lamellen, spint hout en kopse kant scheurtjes zijn toegestaan.

De voor- en nadelen van Rubberwood

Voordelen: 

·         In groot formaat beschikbaar;

·         Eenvoudig in gebruik en montage;

·         Speels uiterlijk;

·         Hoogwaardige kwaliteit;

·         Eenvoudig te bewerken;

·         Hoge buigsterkte;

·         Duurzaam;

·         Goedkoper.

Nadelen:

·         Niet geschikt voor buitentoepassingen.

Hoe dien je de Rubberwood panelen af te werken?

Wij adviseren het plaatmateriaal thuis met een lichte korrel (180 en hoger) na te schuren. Hierna dient u de panelen te behandelen met een lak of olie. Let er op dat u bij de C-kwaliteit wat extra aandacht geeft aan het beschermen van de noestjes met lak of olie.

Rubberwood prijs per m2

Rubberwood platen zijn beschikbaar in meerdere diktes van 13 mm tot 40 mm. De Massieve platen komen in verschillende afmetingen. De precieze prijs en maat die bij de Rubberwood platen hoort kan je vinden in het productoverzicht van Rubberwood.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de massieve plaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

 • Verstek onder of bovenkant;
 • Schuine kant onder en/of bovenkant;
 • Afronden onder en/of bovenkant.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Rubberwood is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Past de Rubberwood look niet bij jouw gedroomde ontwerp? Kijk dan eens in de Massief categorie. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen.

Hoe bestel ik Rubberwood op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Massief? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.