Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Boardplaten

Een hardboard of een lakboard is een dunne plaat die onder hoge druk geperst wordt. Deze wordt veelal gebruikt als achterwand van een kast. De plaat is herkenbaar aan de gladde voorkant en de ruwe achterzijde. Bij hardboard is de voorzijde kaal en bruin. Bij lakboard heeft de plaat een witte toplaag. Een Hardboard plaat is licht in gewicht en dun, zodat de plaat eenvoudig in een gebogen vorm bevestigd kan worden. Bij het persen van Hardboard en Lakboard wordt er geen gebruik gemaakt van lijmen of chemische bindmiddelen. Dit maakt het een zeer milieuvriendelijk product. Lees meer

Wat is Hardboard of Lakboard?

Een hardboard of een lakboard is een dunne plaat die onder hoge druk geperst wordt. Deze wordt veelal gebruikt als achterwand van een kast. De plaat is herkenbaar aan de gladde voorkant en de ruwe achterzijde. Bij hardboard is de voorzijde kaal en bruin. Bij lakboard heeft de plaat een witte toplaag. Een Hardboard plaat is licht in gewicht en dun, zodat de plaat eenvoudig in een gebogen vorm bevestigd kan worden. Bij het persen van Hardboard en Lakboard wordt er geen gebruik gemaakt van lijmen of chemische bindmiddelen. Dit maakt het een zeer milieuvriendelijk product.

Waar kan je Hardboard en Lakboard platen voor gebruiken?

Hardboard en lakboard kan je gebruiken voor: p>

 • Afdekkingen
 • Achterwanden van kasten
 • Vloeren afvlakken
 • Deuren
 • Wandafdichting
 • De voor- en nadelen van Hardboard platen en Lakboard platen

  Voordelen van Hardboard en Lakboard:
  • Licht van gewicht
  • Goede oplossing voor grotere oppervlakten
  • Uitstekend te bewerken
  • Goedkoop materiaal
  • Hoeft niet meer afgewerkt te worden
  Eventuele nadelen Hardboard en Lakboard
  • Niet geschikt voor zware belasting
  • Ongeschikt voor gebruik in vochtige ruimten of buitengebruik

  Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

  In onze zaagservice is het mogelijk om aan plaatmateriaal randafwerkingen aan te brengen. Vanwege het dunne materiaal is het enkel mogelijk om de scherpe zijdes te laten afronden. :

  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant;

  In welke diktes is Lakboard of Hardboard te verkrijgen?

  Lakboard en Hardboard is enkel in 3 mm dikte te verkrijgen. Ben je op zoek naar een vergelijkbaar dikker materiaal kijk dan eens bij met MDF of MDF Grondeerfolie.

  Toch liever een ander type plaatmateriaal?

  Hardboard en Lakboard is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met MDF of MDF Grondeerfolie Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen.

  Hoe bestel ik Hardboard of Lakboard op maat bij Adzaagt?

  Mag Ad voor je alles op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk.

  Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar!

  Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.