Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

MDF Brandvertragend

Brandvertragend MDF is een harde plaat met een fijn en glad geschuurd oppervlak. De plaat is nauwelijks ontvlambaar, heeft een opmerkelijk vertraagde brandvertraging, een lage rookontwikkeling en draagt niet bij tot vlamverspreiding. Het MDF met brandvertragende eigenschappen is net zo makkelijk te verwerken en toe te passen als Standaard MDF. Dit plaatmateriaal herken je aan de rode kleur. Lees meer

Wat is MDF Brandvertragend?

Brandvertragend MDF is een harde plaat met een fijn en glad geschuurd oppervlak. De plaat is nauwelijks ontvlambaar, heeft een opmerkelijk vertraagde brandvertraging, een lage rookontwikkeling en draagt niet bij tot vlamverspreiding. Het MDF met brandvertragende eigenschappen is net zo makkelijk te verwerken en toe te passen als Standaard MDF.

Hoe werkt MDF Brandvertragend?

Brandvertragend MDF ontstaat door brandvertragende zouten toe te voegen aan de vezels tijdens het productieproces. De zouten zorgen voor een lage bijdrage tot brandvoortplanting en een lage rookontwikkeling. Het Brandvertragend MDF is leverbaar met FSC of PEFC keurmerk. Brandvertragend MDF valt zonder uitzondering in de E1-klasse met een laag formaldehydegehalte en worden ingedeeld in brandklasse B of C. De klasse B staat voor zeer moeilijk brandbaar en C voor brandbaar materiaal. De S1 of S2 klasse staat voor de rookvorming/rookproductie S1 is minimale rookproductie en S2 staat voor gemiddelde rookproductie. De D klasse staat voor druppelvorming/druppelproductie brandvertragend, MDF valt standaard in de klasse D0 wat betekend dat er geen productie van druppelvorming is.

Eigenschappen van MDF Brandvertragend?

Brandvertragende MDF is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waar de bouwvoorschriften Euroklasse B of Euroklasse C plaatmateriaal eisen. Dit plaatmateriaal heeft een lage bijdrage tot brandvoortplanting en een lage rookproductie. Een brandwerende MDF plaat is te herkennen aan de rode kern.

Waarvoor kan je MDF Brandvertragend gebruiken?

Brandvertragend MDF wordt gebruikt op plaatsen waar hogere eisen worden gesteld aan de brandveiligheid en waar normaal MDF niet aan voldoet. Brandvertragend MDF wordt gebruikt in wand- en plafondbekleding, scheidingswanden, deuren, meubilair, interieurinrichtingen en scheepsbetimmeringen. Ook verkoop Adzaagt Firax® Hydro Pure. Deze platen zijn zowel brandvertragend als vochtwerend en worden gekenmerkt door een uitermate lage formaldehyde-emissie. Formaldehyde is een gas die toegevoegd wordt aan de lijm van MDF, Spaanplaat, Multiplex en andere houtachtige materialen. Tijdens het gebruik van deze plaatmaterialen in interieurs kan formaldehyde als gas vrijkomen. Te hoge concentraties van formaldehyde kunnen irritaties aan de ogen, neus, keel of huid veroorzaken of leiden tot hoofdpijn.

De voor en nadelen van MDF Brandvertragend?

Voordelen MDF Brandvertragend:

De voordelen van MDF brandvertragend zijn dat het plaatmateriaal van hoge kwaliteit is en brandvertragend. Ook heeft het plaatmateriaal een glad oppervlak en is direct klaar voor gebruik. Net zoals normaal MDF is het sterk materiaal met een hoge buigsterkte en is eenvoudig te bewerken en splintert het niet.

Eventuele nadelen MDF Brandvertragend

MDF brandvertragend is niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de MDF-plaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant;

MDF Brandvertragend prijs per m2

MDF Brandvertragend is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. De prijs van MDF Brandvertragend per vierkante meter is afhankelijk van de dikte van de plaat. De diktes variëren van 6 mm t/m 30 mm. in het productoverzicht van MDF Brandvertragend kan je er achter komen welke prijs bij welke dikte hoort.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

MDF Brandvertragend is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik MDF Brandvertragend op maat bij Adzaagt?

Mag Ad voor je alles op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk.

Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar!

Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.