Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

MDF Gegrond

MDF Gegrond is een MDF plaat van hoge kwaliteit en aan twee zijden gegrond met een witte primer laklaag. Het grote voordeel van MDF Gegrond is dat het materiaal schilderklaar is en direct met lakverf in de gewenste eindkleur afgewerkt kan worden. De primer voorkomt overmatige opname van de verf in het materiaal. Zo ontstaat er een gelijkmatige en gladde plaat waar minder verf voor benodigd is. Lees meer

Wat is MDF Gegrond?

MDF gegrond ook wel MDF prime is een MDF plaat van hoge kwaliteit die aan twee zijden gegrond is met een witte primer laklaag. Het grote voordeel van MDF Prime is dat het materiaal schilderklaar is nog even licht opschuren en kan dan direct met lakverf in de gewenste eindkleur afgewerkt worden. De primer voorkomt overmatige opname van de verf in het plaatmateriaal. Daardoor ontstaat er naar afwerking een gelijkmatige en gladde plaat waar minder verf voor benodigd is.

Eigenschappen van MDF Gegrond?

MDF Gegrond is een MDF plaat. MDF is opgebouwd uit allemaal kleine houtvezels hierdoor komt MDF met vele eigenschappen. Zo is het zeer goed bewerkbaar en makkelijk in allerlei vormen te frezen en zagen. MDF splintert niet door de fijne vezelstructuur. En is het zeer vlak en stabiel. Ook heeft MDF een sterke zuigende werking daarom kan je onbehandelde platen alleen gebruiken in droge ruimtes. Deze sterke zuigende werking kan nog al vervelend zijn tijdens het afwerken met verf. Hiervoor is een oplossing verzonnen namelijk MDF Gegrond. MDF gegrond komt namelijk al met een grondlaag en hoeft alleen nog licht opgeschuurd te worden voordat de verf aangebracht kan worden. Dit bespaart een hoop tijd en geld omdat er minder verf hoeft aangebracht te worden.

Waar kan je MDF Gegrond voor gebruiken?

MDF Gegrond kan je net zoals MDF standaard voor veel dingen gebruikt worden zoals : Interieur, Ombouw, Meubels, Kasten en Betimmering. Het verschil tussen MDF standaard en MDF prime is dat er al een prime/grondlaag op zit die de afwerking veel eenvoudiger maakt en tij bespaart. Nog niet helemaal uit wat je nou allemaal kan doen met MDF? Lees dan onze uitgebreide blog over aan de slag met MDF.

Wat is het verschil tussen Grondeerfolie en Gegrond?

In de interieurbouw word van oudsher MDF Grondeerfolie gebruikt om gespoten te worden en Gegrond/Prime wordt gebruikt als grondlaag bij het verfen. Tegenwoordig zien wij dat MDF Grondeerfolie ook veel gebruikt voor schilderwerk. Uiteindelijk hebben Grondeerfolie en Prime hetzelfde doeleinde. Licht opschuren en dan zijn de platen verfklaar. Alleen de toplaag is anders. MDF Grondeerfolie is een kunststof laag en Prime is een Primer/grondlaag.

De voor en nadelen van MDF Gegrond?

Voordelen MDF Gegrond:

MDF Gegrond is van hoge kwaliteit en is gemakkelijk te bewerken. MDF is een sterk materiaal met een hoge buigsterkte en is ook nog is kras- en stootvast. Door de aangelegde grondlaag bespaar je kosten- en tijd door minder verfverbruik.

Eventuele nadelen MDF Gegrond

MDF is niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de MDF Gegrond een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant;
  • Grondeerband 1mm.

MDF Gegrond prijs per m2

MDF Gegrond is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. De prijs van MDF Gegrond per vierkante meter is afhankelijk van de dikte van de plaat. De diktes variëren van 9 mm t/m 18 mm. De 18mm versie komt niet alleen in MDF standaard maar ook in MDF Vochtwerend. In het het productoverzicht van MDF Gegrond. kan je er achter komen welke prijs bij welke dikte hoort.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

MDF Gegrond is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik MDF Gegrond op maat bij Adzaagt?

Mag Ad voor je alles op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk.

Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar!

Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.