Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Afwerking
Filter

Klusadvies

MDF Grondeerfolie

MDF Grondeerfolie is een geperste vezelplaat van MDF. Aan twee zijden is deze plaat voorzien van een harde witte gladde folie. Dit is de basis voor de laklaag en zorgt ervoor dat de zuigende werking van het materiaal sterk verminderd.De zijkanten zijn onafgewerkt. Wij bieden de service aan om deze te voorzien van Grondeerband. Dit kunt u selecteren in onze zaagservice. MDF Grondeerfolie wit is zeer geschikt voor verschillende projecten binnenshuis. Lees meer

Wat is MDF grondeerfolie?

MDF Grondeerfolie is een MDF plaat van hoge kwaliteit welke aan twee zijden is voorzien van een witte Grondeerfolie. Het grote voordeel van MDF Grondeerfolie is dat het materiaal schilder klaar is en direct met lakverf in de gewenste eindkleur afgewerkt kan worden. De Grondeerfolie voorkomt overmatige opname van de verf in het materiaal. Zo ontstaat er een gelijkmatige en gladde plaat waar minder verf voor benodigd is.

Hoe werk je het af?

MDF Grondeerfolie is al schilder klaar. Dit betekent dat je het alleen licht hoeft op te schuren en direct kan voorzien van verf. De zijkanten zijn niet voorzien van Grondeerfolie. Wij raden aan de zijdes eerst te voorzien van grondverf om overmatige opname van de verf te voorkomen. Wij kunnen hier een oplossing in bieden, in de zaagservice kan je als rand afwerking grondeerband selecteren. Grondeerband is een ABS kantenband van 1mm dikte. Deze kan net als de toplaag licht worden opgeschuurd en daarna direct worden voorzien van verf. Zo ontstaat er een aan de zijdes ook een gelijkmatig en glad oppervlak.

Wat is het verschil tussen Grondeerfolie en Prime?

In de interieurbouw word van oudsher MDF Grondeerfolie gebruikt om gespoten te worden en Prime wordt gebruikt als grondlaag bij het verfen. Tegenwoordig zien wij dat Grondeerfolie ook veel gebruikt voor schilderwerk. Uiteindelijk hebben Grondeerfolie en Prime hetzelfde doeleinde. Licht opschuren en dan zijn de platen verfklaar. Alleen de toplaag is anders. MDF Grondeerfolie is een kunststof laag en Prime is een Primerlaag/grondlaag.

Welke rand afwerkingen zijn er mogelijk?

in onze zaagservice is het mogelijk om aan de MDF plaat een rand afwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

·         Verstek onder of bovenkant;

·         Schuine kant onder en/of bovenkant;

·         Afronden onder en/of bovenkant;

·         Grondeerband 1mm.

 

Wat is MDF?

MDF bestaat uit houtvezels en kunsthars die samen tot een plaat zijn geperst. Het is een zachte plaat en daardoor makkelijk te bewerken.

Waar kan je MDF Grondeerfolie voor gebruiken?

Nog niet helemaal uit wat je nou allemaal kan doen met MDF? Lees dan onze uitgebreide blog over aan de slag met MDF

De voor- en nadelen op een rijtje

+ Hoge kwaliteit;

+ Gemakkelijk te bewerken;

+ Sterk materiaal met een hoge buigsterkte;

+ Kras- en stootvast;

+ Kosten- en tijdbesparend door minder verfverbruik;

- Niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

 

Adzaagt verkoopt op maat

Niet de maat of het materiaal kunnen vinden die je zocht? Adzaagt kan elke vorm en maat tot op de millimeter nauwkeurig zagen. Niet de gewenste bewerking kunnen vinden? Wij beschikken over nog meer bewerkingen dan op de website staat. Voor meer informatie stuur een e-mail naar: [email protected].