Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

MDF Medite Tricoya Extreme

MDF Medite Tricoya Extreme is een unieke en zeer duurzame MDF plaat. Doordat de geacetyleerde houtvezels geperst zijn onder een hogere druk dan standaard MDF kan MDF Tricoya uitstekend tegen vocht. Beter dan MDF exterieur en MDF vochtwerend . MDF Tricoya is dan ook perfect geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes en buiten. Lees meer

Wat is MDF Medite Tricoya extreme?

MDF Medite Tricoya extreme is een revolutionair plaatmateriaal. MDF Medite Tricoya is het topproduct van Medite MDF. De jarenlange doorontwikkeling van het product heeft ertoe geleid dat de bouwplaat meerdere unieke eigenschappen heeft waardoor het in duurzaamheidsklasse 1 valt.

Hoe werkt MDF Medite Tricoya extreme?

Net als normaal MDF is Medite Tricoya gemaakt van houtvezels die onder hoge druk en temperatuur zijn samengeperst. Het verschil met de gewone platen is dat de houtvezels van MDF Tricoya geacetyleerd zijn. Acetyleren is de techniek die toegepast wordt om de eigenschappen van hout te verbeteren. In dit chemische proces wordt er azijnzuur toegevoegd aan het hout waardoor het geen water meer op kan nemen. Het resultaat van deze behandeling is dat het hout minder tot niet krimpt of zwelt als het nat wordt, het rot niet en is minder vatbaar voor aantasting door insecten. Hierdoor is het materiaal geschikt voor buitengebruik en gaat het extreem lang mee. Wanneer de platen volgens voorschrift gebruikt worden kan de plaat wel 50 jaar meegaan. Bij ondergronds gebruik is dit nog steeds tot 25 jaar.

Eigenschappen van Medite Tricoya MDF

MDF Medite Tricoya is de topplaat binnen het assortiment van MDF. Tricoya is een zeer duurzame MDF-plaat met verschillende unieke eigenschappen. Zo krimpt het bijna niet en zet het ook niet uit. Hierdoor is Tricoya uitstekend voor buiten gebruik en in vochtige ruimtes. Hieronder zie je alle eigenschappen van de MDF Medite Tricoya:

 • Duurzaamheidsklasse 1
 • Verschillende plaatdiktes
 • Speciaal MDF voor buiten en natte ruimtes
 • Gemaakt van geacetyleerde houtvezels
 • Dimensionaal stabiel
 • Makkelijk te bewerken
 • Weersbestendig tegen elk weertype
 • Geschikt om te schilderen en verven
 • 50 jaar levensduur
 • Geschikt voor buiten
 • Extreem duurzaam

Belangrijk om te weten is dat MDF niet geschikt is voor constructieve toepassingen. Omdat het materiaal buigzaam is kunnen de platen doorzakken.

Toepassingen Tricoya

De platen zijn uitermate geschikt als buitentoepassing en kunnen heel breed gebruikt worden. Denk maar aan gebruik rondom uw woning, zoals gevelbekleding, dakbeschot, kozijnen, speeltoestellen en tuinmeubelen. Ook wordt tricoya gebruikt in auto-onderdelen, verkeersborden, geluidswallen en diverse toepassingen in de scheepvaart. Het materiaal is zelfs geschikt als grondplaat of vloer. Tot slot is tricoya een populaire plaatsoort voor gebruik in vochtige ruimtes. Hierbij kun je denken aan badkamers, kleedhokjes in zwembaden en wandbekleding voor zwembaden.

Van plan om MDF Tricoya buiten te gebruiken?

Standaard MDF-panelen kunnen niet in elke situatie of toepassing worden gebruikt. Droog hout is namelijk geneigd om uit te zetten en te krimpen als reactie op veranderende luchtvochtigheid. Ben je van plan om MDF Tricoya te gebruiken voor buiten? MDF Tricoya is namelijk wel bestand tegen ieder weertype. Zowel tegen de felle zon in de zomer als tegen veel neerslag en winterse buien. Om je een beeld te geven waar Tricoya allemaal geschikt voor is, zetten we hieronder een paar toepassingen uiteen.

 • Gevelbekleding
 • Dakbeschotten
 • Raam- en deurdelen
 • Auto-onderdelen
 • Geluidswanden
 • Verkeersborden
 • Speeltoestellen
 • Boomhutten
 • Tuinmeubelen

Tot slot is MDF tricoya een populaire plaatsoort voor het gebruik in vochtige ruimtes. Hierbij kun je denken aan wandbekleding voor zwembaden, badkamers, kleedkamers en andere vochtige ruimtes.

Platen waar je een leven lang plezier aan hebt

Doordat MDF Medite Tricoya extreme in de duurzaamheidsklasse 1 valt heb je er een leven lang plezier van. De duurzaamheidsklasse 1 staat voor een levensduur van 25 jaar en langer. Ook zijn ze voor veel verschillende toepassingen geschikt, hierbij is direct grondcontact geen probleem. Medite geeft MDF Tricoya een gegarandeerde levensduur van maar liefst 50 jaar en bij gebruik onder grond 25 jaar.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

MDF Tricoya is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik MDF Medite Tricoya extreme op maat bij Adzaagt?

Mag Ad voor je alles op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk.

Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: klantenservice@adzaagt.nl of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar!

Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.