Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

MDF Standaard

MDF Standaard is een plaat met een harde en glad geschuurd oppervlak. Deze plaat is alleen bruikbaar binnenshuis, omdat het net als spaanplaat makkelijk vocht opneemt en daardoor uitzet. Standaard MDF is in de kluswereld niet meer weg te denken: het is voor zeer veel doeleinden te gebruiken! 

Lees meer

Wat is MDF Standaard?

MDF standaard is de basis variant van MDF. Dit type MDF is dus nog niet afgewerkt met een grondlaag of kleur. Deze standaard MDF plaat wordt ook wel MDF E1 genoemd. MDF staat voor Medium Density Fibreboard. MDF is een geperst plaat met een middelhoge dichtheid. MDF valt in de categorie vezelplaten, net als spaanplaatOSB, hardboard en lakboard. In tegenstelling tot bij een hardboard wordt bij het produceren van een MDF-plaat lijm toegevoegd. De fijngemalen houtvezels worden gemengd met lijm en in droge toestand geperst. MDF-standaard is alleen bruikbaar binnenshuis, omdat het net als spaanplaat makkelijk vocht opneemt en daardoor uitzet.

Eigenschappen van MDF Standaard

Door de kleine houtvezels komt MDF met vele eigenschappen. Zo is het zeer goed bewerkbaar en makkelijk in allerlei vormen te frezen en zagen. MDF splintert niet door de fijne vezelstructuur. En is het zeer vlak en stabiel. Ook heeft MDF een sterke zuigende werking daarom kan je onbehandelde platen alleen gebruiken in droge ruimtes.

Hoe werk je MDF standaard af?

MDF heeft een sterke zuigende werking daarom wordt verf opgezogen. Hierdoor moet je MDF eerst goed opschuren en daarna 2 grondlagen aanbrengen voordat je het kan gaan afwerken. Om je dit karwei te besparen zijn de platen MDF Grondeerfolie en MDF Prime er. De platen worden tijdens de productie voorzien van een grondlaag zodat je gelijk aan de slag kan.

Waar kan je MDF Standaard voor gebruiken?

MDF kan voor veel dingen gebruikt worden zoals : Interieur, Ombouw, Meubels, Kasten en Betimmering. Nog niet helemaal uit wat je nou allemaal kan doen met MDF? Lees dan onze uitgebreide blog over aan de slag met MDF

De voor- en nadelen van MDF standaard

Voordelen:

MDF standaard MDF standaard heeft een hoop voordelen zo is het plaatmateriaal duurzaam, van hoge kwaliteit, splintert het niet, kras- en stootvast, gemakkelijk te bewerken, en sterk materiaal met een hoge buigsterkte.

Eventuele nadelen MDF standaard:

MDF standaard is niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de MDF-plaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant;

MDF standaard prijs per m2

MDF standaard is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. De prijs van MDF per vierkante meter is afhankelijk van de dikte van de plaat. De diktes variëren van 3 mm t/m 38 mm. Om te zien welke prijs bij welke dikte hoor kan je zien in het productoverzicht van MDF Standaard

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

MDF is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik MDF op maat bij Adzaagt?

Mag Ad voor je alles op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.