Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

MDF Vochtwerend

Vochtwerend MDF, ook wel bekend als MDF V313, is een plaatmateriaal wat verlijmd is met een speciale watervaste lijmsoort. De plaat is onder meer druk geperst dan normaal MDF en kan daardoor beter tegen vocht. Het zal ook minder gaan werken onder wisselende temperaturen en vochtigheidsgraden. MDF vochtwerend is groen van kleur, dit verschilt per product of de plaat door en door groen is of dat alleen de kern groen gekleurd is.  Lees meer

Wat is MDF Vochtwerend V313?

Vochtwerend MDF, ook wel bekend als MDF V313, is gemaakt voor interieurtoepassingen in vochtige ruimtes. MDF vochtwerend is verlijmd met een speciale watervaste lijmsoort. De plaat is onder meer druk geperst dan normaal MDF en kan daardoor beter tegen vocht. Het zal ook minder gaan werken onder wisselende temperaturen en vochtigheidsgraden. MDF vochtwerend is groen van kleur, dit verschilt per product of de plaat door en door groen is of alleen de kern groen gekleurd is.

Eigenschappen van MDF Vochtwerend V313?

Zoals de naam al zegt is MDF V313, vochtwerend dit betekend dat het water afstoot. De V313 in de naam is het kenmerk dat het vochtwerend is. Niet alleen is het vochtwerend maar ook water- en schimmelwerend. MDF vochtwerend is niet geschikt voor buiten.

Waar kan je MDF Vochtwerend V313 voor gebruiken?

Je kan MDF vochtwerend voor vele interieurtoepassingen gebruiken. Een paar voorbeelden zijn: Keukenmeubilair, Badkamermeubel, Decoratief lijstwerk, Vloeren, Binnen timmerwerk, Plinten en Vensterbanken. Nog niet helemaal uit wat je nou allemaal kan doen met MDF Lees dan onze uitgebreide blog over aan de slag met MDF.

De voor- en nadelen op een rijtje

Voordelen

MDF Vochtwerend V313 komt met vele voordelen zo splintert het niet. Heeft het oneindig veel toepassingen in de bouw, meubelindustrie en de interieurbouw. Is het eenvoudig te bewerken: schilderen, behangen, lakken, beitsen, fineren, boren etc. natuurlijk is MDF vochtwerend zeer geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen en heeft het een hoge slijtvastigheid.

Eventuele nadelen

MDF vochtwerend is niet geschikt voor constructieve toepassingen, de plaat buigt dan door. Niet geschikt voor buitentoepassing dan zwelt het namelijk op.

Hoe werk je MDF Vochtwerend V313 af?

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Om de vochtwerende eigenschappen van vochtwerend MDF tot hun recht te laten komen is het belangrijk om de plaat goed te dichten. De boven- en onderzijden kunnen worden gedicht met een grondlaag of een laklaag. De kopse kanten verdienen wat extra aandacht. MDF-vezels hebben van zichzelf een zuigende werking. Bij MDF vochtwerend is deze minder ten opzichte van normaal MDF, toch blijft het belangrijk deze met een randsealer te behandelen. Om je dit karwei te besparen zijn ook de vochtwerende varianten van MDF Grondeerfolie

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de MDF-plaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant;

Vochtwerend MDF V313 prijs per m2

Vochtwerend MDF V313 is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. De prijs van Vochtwerend MDF V313 per vierkante meter is afhankelijk van de dikte van de plaat. De diktes variëren van 6 mm t/m 30 mm. Om te zien welke prijs bij welke dikte hoor kan je zien in het productoverzicht van Vochtwerend MDF V313

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

MDF vochtwerend is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik MDF Vochtwerend op maat bij Adzaagt?

Mag Ad voor je alles op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk.

Hoe bestel ik MDF Vochtwerend V313 op maat bij Adzaagt?

Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.