Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

MDF Zero Formaldehyde

MDF Zero Formaldehyde is een MDF plaat die speciaal gemaakt is voor interieur toepassingen in een gevoelig milieu. Dit plaatmateriaal wordt geproduceerd van naaldhoutvezels zonder toegevoegde formaldehyde. Hierdoor ontstaat een zuurvrije MDF plaat die geschikt is voor gevoelige toepassingen. MDF Zero Formaldehyde (MDF-ZF) wordt dan ook veel gebruikt in meubilair, kinderkamers, woonruimte, kantoorruimte en overige plekken binnenshuis waar geen zuur en lijmverdamping gewenst is. Lees meer

Wat is MDF Zero Formaldehyde (MDF-ZF)?

MDF Zero Formaldehyde is een MDF plaat die speciaal gemaakt is voor interieur toepassingen in een gevoelig milieu. Dit plaatmateriaal wordt geproduceerd van naaldhoutvezels zonder toegevoegde formaldehyde. Hierdoor ontstaat een zuurvrije MDF plaat die gemaakt is voor ruimtes waarin een laag formaldehydegehalte gewenst is.

Wat is Formaldehyde?

Formaldehyde is een kleurloos gas met een prikkelende geur. Formaldehyde zit van nature in voeding en komt ook in je lichaam voor. Formaldehyde wordt extra toegevoegd aan de lijm van MDF, Spaanplaat , Multiplex en andere houtachtige materialen. Formaldehyde is schadelijk voor de gezondheid en kan onder bepaalde omstandigheden vrijkomen en leiden tot prikkeling van slijmvliezen in ogen, neus en keel, met als mogelijk gevolg geïrriteerde ogen, keel- en hoofdpijn. Daarom worden er eisen gesteld aan het formaldehydegehalte in plaatmateriaal. Het gehalte wordt aangegeven met classificering E1 t/m E3, waarbij E1 staat voor de laagste waarde en E3 voor de hoogste. Al het MDF, Spaanplaat , Multiplex dat Adzaagt aanbied voldoet aan klasse E1 met een formaldehydegehalte van minder dan 8 mg/100g.

Waarvoor kan je MDF Zero Formaldehyde gebruiken?

MDF Zero Formaldehyde is goed geschikt voor projecten waar hoge eisen worden gesteld aan een gezond binnenklimaat, zoals ziekenhuizen, musea, scholen en kantoren. Verder wordt MDF Zero Formaldehyde (MDF-ZF) ook veel gebruikt in kinderkamers, woonruimte, kasten, vitrines, meubilair, binnenbetimmeringen, decoratief lijstwerk en overige plekken binnenshuis waar geen zuur en lijmverdamping gewenst is.

De voor en nadelen van MDF Zero Formaldehyde?

Voordelen MDF Zero Formaldehyde:

De voordelen van MDF Zero Formaldehyde zijn: het is mens- en milieuvriendelijk, het werkt en trekt nagenoeg niet krom. Het is geschikt voor ruimten met weinig ventilatie, hoge luchtvochtigheid en een hoge omgevingstemperatuur. En net zoals normaal MDF is het sterk materiaal met een hoge buigsterkte en is eenvoudig te bewerken en splintert het niet.

Eventuele nadelen MDF Zero Formaldehyde:

MDF Zero Formaldehyde is niet geschikt voor zwaar belastende constructie of gebruik buitenshuis. Wil je toch MDF buitenhuis gebruiken ga dan voor de MDF Medite Tricoya extreme! Die speciaal ontworpen is voor buitengebruik.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de MDF-plaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant;

MDF Zero Formaldehyde prijs per m2

MDF Zero Formaldehyde is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. De prijs van MDF Zero Formaldehyde per vierkante meter is afhankelijk van de dikte van de plaat. De diktes variëren van 12 mm t/m 18 mm. in het productoverzicht van MDF Zero Formaldehydekan je er achter komen welke prijs bij welke dikte hoort.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

MDF is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaall, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik MDF Zero Formaldehyde op maat bij Adzaagt?

Mag Ad voor je alles op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk.

Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar!

Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.