Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Meubelpanelen

Meubelpanelen zijn panelen welke aan weerzijde voorzien van een harde melamine laag. De lange zijdes zijn afgewerkt met een kantenband, zodat de kern van spaanplaat niet meer zichtbaar is. Deze panelen worden veelal gebruikt als legplank of als bureaublad. Doordat ze al kant-en-klaar zijn kan hiermee ook snel en eenvoudig complete meubels gemaakt worden. Ze zijn beschikbaar in diverse standaard kleuren. Daarnaast kunnen wij elk decor uit de Unilin Evola collectie op maat maken met elke gewenste randafwerking. Lees meer

Wat zijn Meubelpanelen?

De Meubelpanelen van Adzaagt bestaan uit 18 mm dik gemelamineerd spaanplaat uit de Unilin Evola collectie. De plaat is aan twee zijden afgewerkt met een melamine toplaag. De lange kanten van het paneel zijn voorzien van kantenband. De ene kant is voorzien van 2mm PVC kantenband en de andere kant is voorzien van een 1 mm PVC kantenband.

Meubelpanelen worden voornamelijk gebruikt als kastplanken of als schappen in kasten of keukens.

Verschil gemelamineerd spaanplaat en meubelpanelen

Meubelpanelen zijn gemaakt van gemelamineerd spaanplaat. Gemelamineerd Spaanplaat is samengesteld uit spaanders met aan de boven- en onderkant een gelijk geschuurde deklaag. Bovenop deze lagen wordt onder hoge druk en temperatuur een decoratieve melaminelaag geperst. Dit verbindt het decorpapier permanent met de houtspaanplaat. Een meubelpaneel wordt uit een gemelamineerd spaanplaat geproduceerd en er wordt aan de lange kanten een PVC-kantenband geplaatst. Waar het verschil nou in zit is dat Adzaagt geen bewerkingen aan het meubel paneel doet. Dit doen wij niet omdat het al een compleet eind product is. Wil je een andere afmeting of breedte maak dan de keuze voor de gehele plaat uit de Unilin Evola collectie en laat deze door ons op maat maken.

 

Uitleg structuren Meubelpanelen

CST – Soft Pearl Lichte korrelstructuur ideaal voor hout designs en effen kleuren, korrel is subtiel aanwezig. Vergelijkbaar met een structuur op een ei. Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 6,2

 

TST - Pearl Een wat grovere structuur, vergelijkbaar met de structuur van de schil van een sinaasappel. Hierdoor is hij kras vaster dan de lichtere structuren. Dit geeft ook iets meer glans aan de decoren.

Waarvoor kan je Meubelpanelen gebruiken?

Een veel voorkomende manier waarvoor je Meubelpanelen kan gebruiken zijn:

·         Dressings;

·         Scheidingswanden;

·         Badkamermeubels;

·         Schuifdeuren;

·         Schappen;

·         Werkbladen;

·         Kastplank;

·         Tv meubels

·         Keukens;

·         Slaapkamermeubels;

·         Diverse meubels.

In welke kleur komen de Meubelpanelen?

De meubelpanelen zijn verkrijgbaar 4 verschillende kleuren:

·         Wit;

·         Lichtgrijs;

·         Antraciet grijs;

·         Zwart.

Zit jouw gewenste kleur er niet tussen? Kijk dan in de melamine collectie daar hebben wij 100en verschillende kleuren en decoren die we voor jouw op maar kunnen zagen!

De voor- en nadelen van Meubelpanelen

Voordelen: 

·         Duurzaam product;

·         Krasvast oppervlak;

·         Spat watervast oppervlak;

·         Hygiënisch en eenvoudig te reinigen;

·         Kant-en-klare plaat wat je direct kunt gebruiken.

Nadelen:

·         Niet geschikt voor buitentoepassingen of vochtige ruimtes.

 

Meubelpanelen prijs per m2

Meubelpanelen zijn alleen beschikbaar in de dikte 18 mm. De meubelpanelen komen in verschillende afmetingen. De precieze prijs en maat die bij de Meubelpanelen  platen hoort kan je vinden in het productoverzicht van Meubelpanelen .

 

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Meubelpanelen zijn geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Past de maat of het decor niet bij jouw gedroomde ontwerp? Kijk dan eens in de melamine categorie. In deze categorie hebben wij dezelfde decoren die wel op de mm nauwkeurig gezaagd kunnen worden. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen.

 

Hoe bestel ik plaatmateriaal op maat bij Adzaagt?

Ad zaagt geen meubelenpanelen voor je op maat maar de rest van het assortiment wel! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Meubelpanelen? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.