Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Beuken Multiplex

Beuken Multiplex is opgebouwd uit verschillende lagen houtfineer van beuken. Kenmerkend voor beukenhout is de hoge hardheid. Het is de meest harde type multiplex en daarmee een zeer sterke plaat. Aangezien beukenhout geen smaak of geur afgeeft is Beuken Multiplex zeer geschikt voor bijvoorbeeld gebruik in de voedingsindustrie. Lees meer

Wat is Beuken Multiplex

Beuken Multiplex is samengesteld uit verschillende lagen van Beuken fineer. Beuken Multiplex heeft een mooie warme kleur, fijne structuur en een mooie tekening. Het is een zware multiplex met interieur verlijming. Hierdoor is de plaat erg eenvoudig te bewerken. Aangezien beukenhout geen smaak of geur afgeeft is de plaat zeer geschikt voor de voedingsindustrie, bijvoorbeeld als werkblad of snijplank.

Eigenschappen van Beuken Multiplex

Beuken multiplex is zoals de naam al zegt gemaakt van beukenhout. Beukenhout is een anti toxische houtsoort en geeft geen smaak en geur af, waardoor dit Multiplex zeer geschikt is voor meubilair, speelgoed en gebruik in de voedingsindustrie. Beuken multiplex is licht van kleur en heeft een hoog soortelijk gewicht. Beuken Multiplex komt standaard in B/BB kwaliteit fineer.

B/BB staat voor, dat aan één zijde van de plaat fineer met B kwaliteit zit en aan de andere kant fineer met BB kwaliteit.

Het dekfineer aan de B kant van de plaat is geschuurd en ongevoegd. Reparaties aan B fineer is niet toegestaan. Wat wel voor kan komen zijn kleine pitkwastjes, korte kopscheurtjes en natuurlijke kleurnuances. B fineer is zeer geschikt voor blank lakwerk.

Waar kan je Beuken Multiplex voor gebruiken?

Beuken multiplex wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve toepassingen. Enkele voorbeelden zijn:

·         Meubels

·         Werkbladen

·         Werkbanken

·         Bureaubladen

Waar komt Beuken multiplex vandaan?

Beuken multiplex platen worden voornamelijk geproduceerd in Oost-Europa. De platen worden standaard geproduceerd met een PEFC duurzaamheidskeurmerk.

 

De voor- en nadelen van Beuken Multiplex

Voordelen:

·         Uitermate geschikt voor projecten binnenhuis;

·         Zwaar materiaal;

·         Mooie warme kleur;

·         Fijne structuur en mooie tekening;

·         Zeer harde en slijtvaste houtsoort.

 

Nadelen:

·         Niet geschikt voor vochtige ruimtes;

·         Zwaar materiaal.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de multiplexplaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

·         Verstek onder of bovenkant;

·         Schuine kant onder en/of bovenkant;

·         Afronden onder en/of bovenkant.

 

Beuken Multiplex beplakken met HPL

Buiten de randafwerkingen die je kan toevoegen aan de Multiplexplaat is het ook mogelijk om het te laten beplakken met HPL. Dit kan je doen door contact met ons op te nemen via de neem hiervoor contact op met ons via het contactformulier of E-mail.

 

Beuken Multiplex prijs per m2

Beuken Multiplex is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. De prijs van Beuken Multiplex per vierkante meter is afhankelijk van de dikte van de plaat. De diktes variëren van 10 mm t/m 40 mm. in het productoverzicht van Beuken multiplex kan je er achter komen welke prijs bij welke dikte hoort.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Beuken Multiplex is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik Beuken Multiplex op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je  op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Multiplex? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.