Klusadvies

Buig Triplex

Buig Triplex is gemaakt van hardhout multiplex. Dit is een materiaal die opgebouwd is uit houtfineerlagen en gebonden is met hars. De buigplaat bestaat uit twee dikke lagen aan de buitenkant met een dun laagje fineer in het midden. Buigbaar Multiplex is een handige en buigbare constructieplaat wat gebruikt wordt voor een decoratieve afwerking van allerlei ronde vormen. Lees meer

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Wat is Buig Triplex?

Buig Triplex ook wel Buig Multiplex genoemd is een buigbare multiplexplaat, opgebouwd uit drie kruislings vochtwerend verlijmde fineren. Dit is vaak een Populieren of Ceiba fineer. De binnenste laag is erg sterk en flexibel. De twee buitenste lagen zijn acht en hebben dezelfde nerfrichting. Deze nerfrichting bepaald in welke vorm je de plaat kan buigen. Vanwege de verlijming is deze plaat goed toe te passen in vochtige ruimtes binnenshuis.

Eigenschappen van Buig triplex 

Het materiaal bestaat uit drie verlijmde lagen fineer, waarbij de buitenste lagen van een zachtere kwaliteit zijn. Daarbinnen heb je de keuze uit zowel langs- als dwarsfineer. Buigtriplex is MR-verlijmd en daardoor uitsluitend geschikt voor interieurtoepassingen in droge condities.

Waar kan je Buig triplex voor gebruiken?

Buig triplex wordt gebruikt voor het decoratief afwerken van allerlei ronde vormen. Het is gemakkelijk buigbaar parallel aan de nerfrichting van het dekfineer. Dit maakt het mogelijk om gebogen, s-vormige of cilinder constructies met groot gemak af te werken.

Welke uitvoeringen Buig Triplex zijn er te verkrijgen?

Buig Triplex is te verkrijgen in 2 varianten, afhankelijk van de richting waarin er gebogen dient te worden. De uitvoering waarbij de fineerrichting over de lange kant loopt, noemt met Langs. Hiermee kan je een lange smalle koker maken. De variant waarbij de fineerrichting over de korte kant loopt, noemt men dwars. Hiermee kan een lage ronde ton worden gemaakt.

De voor- en nadelen van Buig triplex

Voordelen:

·         Lichtgewicht;

·         Buigbaar;

·         Splintert niet;

·         geschikt voor vochtige ruimtes;

·         Makkelijk bewerkbaar.

Nadelen:

·         Buigbaar.  

Let op! Bij Multiplex is een kleine diktetolerantie toegestaan. Houd hier rekening mee tijdens jouw project. 

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de multiplexplaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant.

Buig triplex prijs per m2

Buig triplex is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. De prijs Buig triplex per vierkante meter is afhankelijk van de dikte van de plaat. De diktes variëren van 5 mm en 8 mm. in het productoverzicht van Buig triplex kan je er achter komen welke prijs bij welke dikte hoort.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Buig triplex geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik Buig triplex op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je  op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Multiplex? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.