Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Okoume Multiplex Gegrond

Okoume Multiplex is een houtsoort wat afkomstig is uit tropisch West-Afrika. Dit materiaal is een multiplex waar beide zijden voorzien zijn van een witte grondlaag, beter bekend als een primerlaag. Op deze plaat worden twee verflagen opgebracht en tussentijds licht geschuurd. Okoume Multiplex Gegrond is de meest gevraagde multiplex op de Nederlandse markt als het gaat om duurzaam aftimmerwerk. Lees meer

Wat is Okoume Multiplex gegrond

Okoumé Multiplex gegrond is samengesteld uit verschillende lagen van Okoume hout. Okoume is lichtroze van kleur en heeft een rustige tekening. Het is een gladde, watervaste, zeer stabiele en lichtgewicht plaat. Zoals de naam al zegt komt Multiplex Okoume gegrond al met een grondlaag. Vanwege zijn gewicht en stabiliteit wordt deze plaat vaak toegepast als Okoume deurplaat en als watervaste platen voor buiten.

Eigenschappen van Okoume Multiplex gegrond

Okoume Multiplex gegrond is een lichte multiplex die watervast verlijmd is, geschikt is voor buiten en binnen. Ook komen de platen standaard met een grondlaag en in een b/BB kwaliteit.

B/BB staat voor, dat aan één zijde van de plaat fineer met B kwaliteit zit en aan de andere kant fineer met BB kwaliteit.

Het dekfineer aan de B kant van de plaat is geschuurd en ongevoegd. Reparaties aan B fineer is niet toegestaan. Wat wel voor kan komen zijn kleine pitkwastjes, korte kopscheurtjes en natuurlijke kleurnuances. B fineer is zeer geschikt voor blank lakwerk.

Waar komt een Okoume plaat vandaan?

Okoume multiplex platen worden gemaakt van Okoumé hout. Een houtsoort welke voornamelijk komt uit Gabon, gelegen in Centraal Afrika. Waar de houtkap onder streng toezicht staat van de staat.

Waar kan je Okoume Multiplex gegrond voor gebruiken?

Okoume Multiplex is geschikt voor talloze toepassingen. Denk daarbij aan gevels, boeidelen, dakkapellen, reclameborden en buitendeuren. Hoewel okoumé hout ideaal is voor buitengebruik, is het binnen goed bruikbaar vooral in vochtige ruimtes.

De voor- en nadelen van Okoume Multiplex gegrond

Voordelen:

·         Het hout is watervast verlijmd;

·         Licht van gewicht (circa 500 kg / m³);

·         Al gegrond

·         Zacht en fijn van structuur. Hierdoor ideaal voor behandeling met grondlagen;

·         Goede prijs / kwaliteitverhouding.

Nadelen:

·         Okoume hout kan niet beplakt worden met HPL. wil je het nou wel laten beplakken kies dan voor Berken, Populier Multiplex of MDF. Neem hiervoor contact op met ons via het contactformulier of E-mail.

Let op! Bij Multiplex is een kleine diktetolerantie toegestaan. Houd hier rekening mee tijdens jouw project. 

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de multiplexplaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

·         Verstek onder of bovenkant;

·         Schuine kant onder en/of bovenkant;

·         Afronden onder en/of bovenkant.

Okoume Multiplex gegrond prijs per m2

Okoume Multiplex gegrond is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. De prijs van Okoume Multiplex gegrond per vierkante meter is afhankelijk van de dikte van de plaat. De diktes variëren van 4 mm t/m 40 mm. in het productoverzicht van Populieren multiplex gegrond kan je er achter komen welke prijs bij welke dikte hoort.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Okoume Multiplex gegrond is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik Okoume Multiplex Gegrond op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je  op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Multiplex? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.