Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Pools Grenen Multiplex

Pools Grenen Multiplex is een plaat met een natuurlijke houtlook. Het is een wat taaiere houtsoort en is opgebouwd uit verschillende lagen grenen fineer. Het is een zeer stabiele plaat en geschikt om te fineren of te beplakken met HPL. Pools Grenen Multiplex heeft een prachtige aanwezige vlam en kleur, een echte hout-uitstraling is het resultaat. Lees meer

Wat is Poolse grenen Multiplex

Pools grenen Multiplex bestaat uit door-en-door grenen fineren. Een zeer stabiele plaat welke door zijn stoere natuurlijke houtlook uitermate geschikt is voor blank lakwerk.

Pools Grenen is de top binnen de Grenen constructie multiplex. Tweezijdig perfect geschuurd (geschild) dekfineer met een mooie opbouw in dunne laagjes.

Pools grenen is prima geschikt voor meubelfabricage.

Eigenschappen van Poolse grenen Multiplex

Pools grenen is een type multiplex van echt hout. Het is een zeer stabiele plaat die zich prima laat lenen voor uiteenlopende bewerkingen. Kenmerkend voor Pools grenen is de lichte, warme houtkleur in combinatie met de opvallende vlam-achtige tekening in het hout, die in deze soort sterker aanwezig is dan bij bijvoorbeeld berken multiplex. Deze tekening geeft het hout een karakteristieke, natuurlijke hout-uitstraling. Het dekfineer is van B/BB kwaliteit dat wil zeggen, dat aan één zijde van de plaat fineer met B kwaliteit zit en aan de andere kant fineer met BB kwaliteit.

Het dekfineer aan de B kant van de plaat is geschuurd en ongevoegd. Reparaties aan B fineer is niet toegestaan. Wat wel voor kan komen zijn kleine pitkwastjes, korte kopscheurtjes en natuurlijke kleurnuances. B fineer is zeer geschikt voor blank lakwerk.

Waar kan je Poolse grenen Multiplex voor gebruiken?

Pools Grenen multiplex is geschikt  voor meubels en andere decoratieve toepassingen. Ook is het uitermate geschikt voor vloerbekleding, lijsten, standbouw, etc. Gebruik het materiaal alleen binnenshuis, voor langdurig plezier van het plaatmateriaal.

De voor- en nadelen van Poolse grenen Multiplex

Voordelen:

  • Lichtgewicht
  • Milieuvriendelijk
  • Geschikt voor meubels;
  • Sterk plaatmateriaal;
  • B/BB kwaliteit

Nadelen:

  • Niet geschikt voor vochtige ruimtes;
  • Zwaar materiaal.

Let op! Bij Multiplex is een kleine diktetolerantie toegestaan. Houd hier rekening mee tijdens jouw project. 

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de multiplexplaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant.

Poolse grenen Multiplex prijs per m2

Poolse grenen Multiplex is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. De prijs van Poolse grenen Multiplex per vierkante meter is afhankelijk van de dikte van de plaat. De diktes variëren van 10 mm t/m 40 mm. in het productoverzicht van Populieren multiplex gegrond kan je er achter komen welke prijs bij welke dikte hoort.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Poolse grenen Multiplexis geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik Poolse grenen Multiplex op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je  op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Multiplex? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.