Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Populieren Spaanplaat

Populieren Spaanplaat is een lichtgewicht type plaat. Deze plaat wordt gemaakt van populierenhout spaanders, die doordrenkt worden met lijm en in drie lagen worden geperst tot een plaat. De Spaanplaat Populieren heeft een wat lichtere kleur dan de Spaanplaat Standaard. Lees meer

Wat is Populieren Spaanplaat

Spaanplaat bestaat uit houtsnippers van rondhout, zaagsel en resthout. In populieren spaanplaat is het percentage snippers rondhout sterk vergroot ten opzichte van standaard spaanplaat. Deze snippers, ook wel spaanders, worden door middel van een bindmiddel lijm (kunsthars) samengevoegd tot een spaanplaat. Dit betekent dat spaanplaat een geperste houtvezelplaat is. Spaanplaat is opgebouwd uit 3 lagen. De binnenste laag van een spaanplaat bestaat uit grote en sterke houtvezels. Waarbij de buitenste deklaag bestaat uit fijne vezels welke gelijk geschuurd zijn. Om de spaanplaat licht te maken zijn de spaanders van Populieren hout gemaakt.

Eigenschappen van Populieren Spaanplaat

Buiten de lichtgewichte eigenschappen van populieren spaanplaat is spaanplaat ook een vrij splinterige plaat. De zijkanten van de platen zijn niet stootvast. Om te voorkomen dat bij interieur toepassingen de randen van de plaat beschadigen en dus gaan splinteren is het belangrijk om de platen aan de zijkanten af te werken met bijvoorbeeld een ABS-kantenband.

Waarvoor kan je Populieren Spaanplaat gebruiken?

Spaanplaat wordt op diverse plekken toegepast. Hiervoor zijn er meerdere variant van spaanplaat waarbij elke zijn eigen toepassing heeft. Bij Adzaagt zijn 5 varianten beschikbaar dit zijn:

Zoals al eerder is gezegd wordt spaanplaat op veel verschillende plekken toegepast maar waar we Populieren Spaanplaat voornamelijk terug zien is in constructie waarbij stevigheid, dikte en het gewicht van de plaat essentieel is.

Wist je dat Populieren Spaanplaat. ook beplakt kan worden met HPL? zo kan je de stevigheid en het lichte gewicht ook in decoratieve doeleindes gebruiken.

De voor en nadelen van Populieren Spaanplaat

Voordelen:

  • Goedkoop;
  • Licht gewicht;
  • Uitermate geschikt voor binnenhuis interieurtoepassingen;
  • Duurzaam;
  • Gemakkelijk te bewerken.

Nadelen:

  • Spaanplaat heeft de neiging tot splinteren, kies daarom voor een ABS-kantenband afwerking om dit te voorkomen;
  • Spaanplaat is niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Spaanplaat is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons MDF vochtwerend V313 met HPL. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

 

Hoe bestel ik Spaanplaat op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Spaanplaat? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.