Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Okoume Multiplex

Okoume Multiplex is een stevig en duurzaam multiplex. De houtnerven zijn haaks en watervast verlijmd. Multiplex van Okoume is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, waardoor een hoge kwaliteit gegarandeerd is. Door het watervaste karakter en de gladde afwerking is Okoume voor heel veel klussen geschikt! Lees meer

Wat is Okoumé Multiplex Watervast?


Okoumé Multiplex is samengesteld uit verschillende lagen van Okoume hout. Okoume is lichtroze van kleur en heeft een rustige tekening. Het is een gladde, watervaste, zeer stabiele en lichtgewicht plaat wat zonder voorbereiding bewerkt kan worden. Vanwege zijn gewicht en stabiliteit wordt deze plaat vaak toegepast als Okoume deurplaat en als watervaste platen voor buiten.


Waar komt een Okoume plaat vandaan?


Okoume multiplex platen worden gemaakt van Okoumé hout. Een houtsoort welke voornamelijk komt uit Gabon, gelegen in Centraal Afrika. Waar de houtkap onder streng toezicht staat van de staat.


Welke uitvoeringen Okoume Multiplex zijn te verkrijgen?


Okoume Multiplex is in 3 varianten verkrijgbaar;


  • Okoume Aluplex Deur met Aluminium kern
  • Okoume Multiplex Gegrond
  • Okoume Multiplex standaard

  • In welke kwaliteit is Okoume Multiplex te verkrijgen?


    De platen hebben de kwaliteitsnorm B/BB. Dit is zeer geschikt voor blank lakwerk. De B-zijde is ongevoegd, ongepropt en gescheurd. Enkele kleine open noestjes of licht kopscheurtjes kunnen voorkomen. De BB-zijde is nog steeds erg mooi, maar van iets mindere kwaliteit. Hier kunnen wat noesten zijn gepropt. Verder kunnen gebreken zijn vervangen voor ingezette stukjes. De plaat is WBP verlijmd, wat watervast betekent (Water Boiled Proof) De watervaste platen kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast.


    Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Okoume Multiplex?


    De keuze is enorm in Okoume multiplex. Diktes zijn er van 4 mm tot 40 mm en de afmetingen zijn 2500 x 1220 mm en 3120 x 1530 mm. Okoume multiplex deurplaat van 40 mm en Okoume multiplex 18 mm zijn de meest gebruikte diktes.